Categories: Stil de viaţă

Aveți mare grijă la prepararea ouălor! O greșeală comună vă poate îmbolnăvi GRAV

Unele alimente sunt preferate de consumatori… prăjite. Chiar dacă nu este cea mai sănătoasă variantă, mulți consumă ”ochiuri” prăjite.

Specialiştii cotidianului german “Bild” spun ce alimente nu sunt bune pentru toată lumea. Printre acestea, se numără şi ouăle care nu sunt bine prăjite sau fierte.

Consumul de ouă crude prezintă riscul de infecţie cu salmonela. Simptome: vărsături, crampe stomacale, diaree şi febră. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pont: gătiţi întotdeauna ouăle la peste 75 °C, ca să omorâţi agenţii patogeni.

Grăsimile lăsate prea mult timp pe foc se descompun în compuşi chimici toxici, precum peroxizii, care inhibă activitatea unor enzime importante. În plus, există suspiciunea că joacă un rol important în formarea tumorilor canceroase. Pont: nu încălziţi niciodată grăsimea la mai mult de 80°C, potrivit clicksanatate.ro.

Dacă suferiţi de intoleranţă la gluten (boala celiacă), consumul de cereale vă poate pune sănătatea în pericol. Corpul reacţionează la o proteină specială prin diaree. Dacă această intoleranţă nu este supravegheată (evitarea consecventă a produselor care conţin gluten), se poate ajunge în timp la osteoporoză, afecţiuni ale tiroidei, diabet şi depresie.

Recent Posts

Anii pierduți ai lui Iisus: Misterul celor 18 ani ai lui Hristos

Anii necunoscuți, cunoscuți și sub numele de „anii pierduți” ai lui Iisus Hristos, dintre vârsta…

9 minute ago

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a alunga energiile negative din casă

Armonizați energia din casa dvs. pentru un mediu liniștit și plin de bucurie cu ajutorul…

40 de minute ago

Zodii care nu-și pot ascunde emoțiile. Sunt cele mai transparente din horoscop

Ați observat vreodată cum unii oameni nu-și pot ascunde emoțiile, oricât de mult ar încerca?…

o oră ago

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

13 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

13 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic