duminică, ianuarie 29, 2023

Unele alimente sunt preferate de consumatori… prăjite. Chiar dacă nu este cea mai sănătoasă variantă, mulți consumă ”ochiuri” prăjite.

Specialiştii cotidianului german “Bild” spun ce alimente nu sunt bune pentru toată lumea. Printre acestea, se numără şi ouăle care nu sunt bine prăjite sau fierte.

Consumul de ouă crude prezintă riscul de infecţie cu salmonela. Simptome: vărsături, crampe stomacale, diaree şi febră. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pont: gătiţi întotdeauna ouăle la peste 75 °C, ca să omorâţi agenţii patogeni.

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

Grăsimile lăsate prea mult timp pe foc se descompun în compuşi chimici toxici, precum peroxizii, care inhibă activitatea unor enzime importante. În plus, există suspiciunea că joacă un rol important în formarea tumorilor canceroase. Pont: nu încălziţi niciodată grăsimea la mai mult de 80°C, potrivit clicksanatate.ro.

Dacă suferiţi de intoleranţă la gluten (boala celiacă), consumul de cereale vă poate pune sănătatea în pericol. Corpul reacţionează la o proteină specială prin diaree. Dacă această intoleranţă nu este supravegheată (evitarea consecventă a produselor care conţin gluten), se poate ajunge în timp la osteoporoză, afecţiuni ale tiroidei, diabet şi depresie.

Te-ar mai interesa: Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private