marți, mai 26, 2020

Avocado nu este numai delicios, ci si bun pe sanatate, iar o echipa de oameni de stiinta a descoperit ca acesta combate o forma rara de cancer.

Mai exact, un nou studiu a scos la iveala faptul ca grasimea din avocado combate leucemia mieloida acuta, o forma rara, dar fatala, arata ziare.com, care citeaza Daily Mail. O anumita molecula de grasime din avocado, numita avocatin B, ataca intr-o anumita forma celulele stem ale bolii. La nivel mondial, exista foarte putine medicamente care functioneaza astfel.

Citește și:

In urma studiului, oamenii de stiinta au anuntat ca spera sa creeze un medicament bazat pe avocado care ar putea creste semnificativ speranta de viataa pacientilor diagnosticati cu leucemie mieloida acuta. Aceasta este o boala care este fatala in termen de cinci ani pentru 90% dintre persoanele diagnosticate la peste 65 de ani.

“Celula stem este, de fapt, celula care conduce boala. Celula stem este in mare parte responsabila pentru dezvoltarea bolii si motivul pentru care in cazul multor pacienti boala recidiveaza”, a explicat profesorul Paul Spagnuolo, de la Universitatea din Waterloo.

Parteneri