Din cuprinsul articolului
Avocado. Fructul de avocado a devenit foarte popular în ultimii ani și pe bună dreptate!
Studiile i-au dovedit eficiența când vine vorba de sănătatea cardiovasculară, lucru extrem de important, dacă luăm în calcul înmulțirea numărului de boli de inimă și declanșarea lor la vârste tinere.
Avocado este o excelentă grăsime mononesaturată. Grăsimile mononesaturate cu acizi grași care au o singură legătură chimică dublă în cadrul lanțului de carbon.
Aceste grăsimi sunt lichide la temperatura camerei, dar se solidifică la temperaturi scăzute. Grăsimile mononesaturate contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge, prevenind astfel bolile cardiovasculare sau accidentul vascular cerebral.
De regulă, acest tip de grăsime se găsește în: uleiul de măsline, uleiul de rapiță, uleiul de arahide, uleiul de susan, avocado, unt de arahide și o varietate de oleaginoase.
Acest aliment este și o bună sursă de potasiu, magneziu și vitaminele C, E, K1 și B6.
Mai mult, este bogat în fitonutrienți valoroși, care vindecă organismul. Aceste motive ar fi suficiente să te convingă să devii un fan.
Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…
Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…
În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…
Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…
Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor. Patriarhul…