Sari la conținut

Bacteria care îmbolnăvește stomacul. Medic: „Poate conduce către un cancer gastric”

cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome cancer de stomac

Din cuprinsul articolului

Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip de bacterie care provoacă infecții în stomac. Este principala cauză a ulcerului peptic și poate provoca, de asemenea, gastrită și cancer de stomac.

Aproximativ 30 până la 40% dintre persoanele din Statele Unite ale Americii fac o infecție cu H. pylori. Cei mai mulți oameni o iau în copilărie. De obicei, H. pylori nu provoacă simptome. Dar poate distruge stratul protector interior din stomacul unor persoane și poate provoca inflamații. Acest lucru poate duce la gastrită sau la ulcer peptic.

Potrivit Healthline, cercetătorii nu sunt siguri cum se răspândește H. pylori. Ei cred că se poate răspândi prin alimente și apă necurățată sau prin contactul cu saliva unei persoane infectate și cu alte fluide corporale.

Poate conducere către un cancer gastric

Medicul Matei Bratu a dezvăluit pentru Antena 3 care sunt simptomele care ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne trimită la medic.

„Gastrita se poate ameliora sau chiar vindeca, dar poate și să persiste din cauza unor bacterii, precum Helicobacter Pylori. Important este că această bacterie poate fi identificată prin diferite teste și poate fi tratată. Dacă nu este tratată, infecția cu Helicobacter Pylori poate conducere către un cancer gastric”, a declarat medicul Matei Bratu în cadrul emisiunii Sfat de Sănătate, moderată de Andreea Cigolea la Antena 3 CNN.

„Este important să subliniem ce alimente sunt un factor de risc pentru cancerul gastric. Printre acestea enumerăm: alimentele cu multă sare, mezelurile și toate alimentele care contribuie la obezitate.

De asemenea, și fumatul reprezintă un factor de risc, atât pentru gastrită, cât și pentru cancerul de stomac.

Stresul este un factor în apariția oricărui tip de cancer, deoarece stresul scade imunitatea, iar la nivelul stomacului crește aciditatea acestui organ”, a mai adăugat medicul Matei Bratu.

Helicobacter Pylori este o bacterie des întâlnită. În general este luată de pe obiecte, de aceea este recomandat să facem un set de analize anual pentru a vedea dacă există anumite schimbări.

În cazul simptomelor, cea mai bună investigație este endoscopia digestivă superioară”, a precizat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel