Sari la conținut

Balonarea persistentă este cel mai frecvent semn al unui ucigaș tăcut

cancer ovarian
Sursă foto: Getty Images
Simptome cancer ovarian

Simptomele bolii sunt adesea confundate cu alte afecțiuni, ceea ce o face deosebit de mortală, a declarat un expert.

În rândul femeilor din Marea Britanie, cancerul ovarian este a șasea cauză de deces prin cancer, cu peste 4.000 de decese în fiecare an. Acesta apare atunci când celulele anormale din ovar cresc și se înmulțesc necontrolat, formând în cele din urmă o tumoare. Dacă este depistată suficient de devreme, este posibil să se prevină răspândirea acesteia în alte zone ale corpului.

Cu toate acestea, experții au avertizat că, din cauza naturii simptomelor, poate fi dificil să depistezi rapid semnele.

Valentina Milanova, fondatoarea companiei de cercetare a sănătății femeilor Daye, a explicat: „Cancerul ovarian reprezintă cel mai mare număr de decese legate de cancerul ginecologic, fiind adesea denumit „ucigașul tăcut”.

„Atunci când sunt prezente, simptomele pot fi greu de detectat, deoarece se suprapun de obicei cu alte afecțiuni.”

Un astfel de simptom este balonarea „persistentă” în burtă.

Cu toate acestea, este ceva ce poate fi ușor confundat cu alte probleme, cum ar fi mâncatul prea mult, constipația și sindromul colonului iritabil.

Dna Milanova a spus: „Balonarea persistentă a burții este simptomul raportat cel mai frecvent.

„Acest lucru se datorează faptului că cel mai frecvent mod de răspândire a cancerului este prin cavitatea peritoneală.

„Celulele canceroase pot, de asemenea, să blocheze drenajul limfatic, cauzând acumularea de lichid.”

Doctorul Kimya Tarr, manager senior de sănătate digitală la Babylon Health, a adăugat: „Este important de reținut că femeile pot avea balonări din motive care nu au legătură cu cancerul ovarian, cum ar fi consumul de alimente și băuturi care provoacă gaze, constipație sau sindromul colonului iritabil (IBS).

„Unele femei se simt, de asemenea, balonate în perioada menstruației.”

Doamna Milanova a împărtășit alte patru simptome ale cancerului ovarian pe care trebuie să le căutați.

Sursă foto: Getty

Durere

„Durerea abdominală, de spate sau pelviană sunt, de asemenea, simptome comune”, a spus ea.

Dr. Tarr a avertizat, de asemenea, asupra durerii sau sensibilității în burtă sau în zona dintre șolduri ca fiind un potențial semn de cancer ovarian, printre alte probleme.

Ea a spus: „Cauzele comune includ constipație sau IBS, infecții ale tractului urinar (UTI) sau infecții cu transmitere sexuală (ITS).

„Oamenii se confruntă adesea cu dureri pelviene în timpul menstruației. Chisturile ovariene sau endometrioza pot provoca, de asemenea, dureri pelviene.”

„Durerea în sine variază de la o persoană la alta, unele dintre ele raportând că se simte asemănător cu crampele menstruale.”

Modificări ale perioadelor

Dna Milanova a declarat: „Modificările ciclurilor menstruale, cum ar fi sângerările neregulate, petele sau sângerările vaginale după menopauză, sunt, de asemenea, simptome, deși mai puțin frecvente.”

Semne când sunteți la toaletă

„Schimbările în obiceiurile de la toaletă sunt un semn comun, una din cinci persoane cu cancer ovarian raportând schimbări în obiceiurile intestinale și urinare”, a spus dna Milanova.

Senzația de sațietate foarte repede sau lipsa poftei de mâncare

Ea a adăugat: „Acest lucru se datorează acumulării de lichid, care pune presiune asupra stomacului, determinând o persoană să se simtă plină.”

Dacă vă confruntați cu simptome ale cancerului ovarian, ar trebui să vă consultați medicul de familie.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel