Sari la conținut

Banii de pensii ar putea fi investiţi în criptomonede. Ce ţară are astfel de planuri?

Sursă foto: Pexels

Din cuprinsul articolului

Fondul de pensii guvernamental al Japoniei a anunţat că solicită informaţii despre ”active nelichide” precum bitcoin, ca parte a cercetării asupra potenţialelor noi investiţii.

Fondul guvernamental de investiţii pentru pensii (GPIF) al Japoniei, cel mai mare fond de pensii din lume în funcţie de activele gestionate în mai multe clasamente diferite, a declarat că analizează ”informaţii de bază” despre alte active nelichide decât cele în care investeşte deja.

GPIF a spus că în prezent plasează fonduri în obligaţiuni şi acţiuni interne şi străine, imobiliare, infrastructură şi capital privat. Acum caută informaţii despre alte active, cum ar fi pădurile, terenurile agricole, aurul şi bitcoin şi despre cum acestea ar putea fi încorporate în portofoliul fondurilor de pensii.

Totuşi, deocamdată nu există niciun indiciu că GPIF va investi în bitcoin sau alte criptomonede, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Bitcoin a atins un maxim istoric

Declaraţia GPIF vine la câteva zile după ce bitcoin a atins un maxim istoric şi după ce cea mai mare criptomonedă din lume a crescut cu peste 130% în ultimul an.

Această creştere se datorează parţial lansării fondurilor tranzacţionate la bursă pentru bitcoin în SUA, în acest an, care au atras intrări de miliarde de dolari.

bani
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Fondurile de pensii au fost foarte precaute în privinţa investiţiilor în criptomonede din cauza naturii volatile a acestora din urmă. Unele au făcut nişte incursiuni, fondul de pensii din Coreea de Sud – Serviciul Naţional de Pensii – cumpărând acţiuni Coinbase anul trecut.

În Japonia, guvernul a propus în februarie o lege care, dacă ar fi adoptată, ar permite fondurilor de investiţii să deţină active digitale precum criptomonede.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel