Sari la conținut

Barbat mort de gripa porcina la Constanta

Acesta avea 52 de ani si a fost diagnosticat si cu alte probleme de sanatate. Bolnavul a fost internat in data de 24 februarie si a fost supravegheat la sectia de terapie intensiva unde i s-au facut invetigatii si a fost tinut sub tratament.

Au fost luate toate masurile de protectie stabilete international in astfel de cazuri. Intr-un interviu acordat Romania TV, Vasile Astarastoaie afirma ca nu se pune problema unei epidemii.

Despre gripa porcina

Gripa tip A(H1N1) numita si gripa porcina, gripa mexicana, sau gripa nord-americana a izbucnit in Mexic in luna aprile 2009 si a evoluat ca o pandemie, raspandindu-se in intreaga lume. Desi a fost o boala gripala usoara si cu mortalitate relativ scazuta, de la declansarea sa în aprilie 2009 si pana in august 2010, pandemia a provocat aproximativ 18.500 de decese în lume

Pandemia in Romania

Citeste si:

Primul caz confirmat de gripa A (H1N1) in Romania a fost confirmata pe 27 mai 2009 la o femeie de 30 de ani venita de la New York pe 23 mai, dupa ce a facut escala la Paris. Conform directorului „Institutului Matei Balș”,Adrian Strainu Cercel, la cea data, „Femeia avea o forma usoara de boala si nu mai prezinta acum riscul de a raspandi virusul”.

Simptome ale gripei porcine:
1: Sistemice (febra);

2: Psihologice (letargie, inapetenta);

3: Rino-faringiene (rinoree, dureri de gat);

4: Respiratorii (tuse);

5: Gastrice (greata, voma);

6: Intestinale (diaree)

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.