Sari la conținut

Bărbați, sănătatea stă în mâinele voastre, la propriu! Metoda neconvențională pentru a reduce riscul de cancer de prostată

barbat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Masturbarea poate reduce riscul de cancer de prostată

Masturbarea poate reduce riscul de cancer de prostată. Incidența afecțiunii cancer de prostată este în creștere continuă, fiind a doua cauză de cancer şi a patra cauză de deces prin cancer, la bărbat.

Prostata este o glandă care face parte din sistemul reproducător al unui bărbat. Prostata adaugă lichid în sperma și, de asemenea, ajută la împingerea sperma prin uretra bărbaților atunci când au orgasm.

cancer de prostata
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Bărbați, sănătatea stă în mâinele voastre, la propriu!

Dr. Daniel Kelly, lector superior în biochimie la Universitatea Sheffield Hallam, a scris un articol în Conversation în care a explicat de ce bărbații care se masturbează frecvent ar putea ține cancerul de prostată la distanță.

Dr. Kelly a împărtășit diverse studii pentru a arăta cum masturbarea ar putea ajuta bărbații să o aibă o stare de sănătate bună.

Un studiu de la Universitatea Harvard a constatat că bărbații care au ejaculat de 21 de ori pe lună, fie din masturbare, fie din actul sexual, au 31% mai puține șanse de a face cancer de prostată decât bărbații care au ejaculat doar de patru până la șapte ori pe lună.

El a mai spus că șapte din cele 11 studii efectuate în ultimii 33 de ani au descoperit că ejacularea a redus riscul de cancer de prostată. O revizuire a acestor studii a fost publicată în Clinical Genitourinary Cancer la începutul acestui an.

Masturbarea poate reduce riscul de cancer de prostată

Deși cercetătorii nu știu exact de ce masturbarea este atât de sănătoasă, există câteva teorii.

„Deși mecanismele nu sunt complet înțelese, aceste studii se potrivesc cu ideea că ejacularea poate reduce cancerul de prostată prin scăderea concentrației de toxine și structuri asemănătoare cristalelor care se pot acumula în prostată și pot provoca tumori”, susține dr. Kelly.

„În mod similar, ejacularea poate modifica răspunsul imun în cadrul inflamației care reduce prostata, un factor de risc cunoscut pentru dezvoltarea cancerului, sau prin creșterea apărării imune împotriva celulelor tumorale”, mai spus acesta.

Masturbarea eliberează, de asemenea, tensiunea, calmând astfel sistemul nervos și împiedicând celulele prostatei să se scufunde rapid și să devină canceroase.

Doctorul a subliniat că ar putea exista o legătură între testosteronul scăzut și un risc crescut de cancer de prostată. Bărbații cu testosteron mai scăzut au, de obicei, mai puțină dorință sexuală. Bărbații cu testosteron mai mare pot avea mai multă dorință de a se masturba sau de a face sex, reducându-și astfel riscul.

„Există beneficii ale activității sexuale și ale ejaculării dincolo de prostată, inclusiv efecte pozitive asupra inimii, creierului, sistemului imunitar, somnului și dispoziției”, a spus Kelly.

„Deci, în timp ce legătura dintre frecvența ejaculării și cancerul de prostată nu este pe deplin înțeleasă și există o nevoie reală de mai multe cercetări, ejacularea frecventă, în limita rațiunii, cu siguranță nu va face rău, probabil că va face bine și, prin urmare, ar trebui să facă parte din stilul de viață sănătos al unui bărbat„, a concluzionat dr. Kelly.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel