Sari la conținut

Bărbaţii au o vârstă limită până la care pot avea copii? Află răspunsul medicului

Baby boy is looking at old men. Focused on the boy, men is in soft focus.

Dacă în cazul femeilor fertilitatea începe să scadă încă de la 30 de ani, la bărbaţi numărătoarea inversă începe undeva pe la 40 de ani.

,,Bărbaţii nu au însă o dată limită de la care să nu mai poată procrea. Deşi calitatea şi mobilitatea spermei scade dramatic odată cu vârsta, există numeroase exemple de bărbaţi care au devenit părinţi la vârste înaintate. Charlie Chaplin, de exemplu a devenit tată la 73 de ani”,  spune dr. Manny Alvarez.

Însă, asta nu înseamnă că bărbaţii nu pot avea probleme de fertilitate. Fertilitatea bărbaţilor scade tot mai mult începând cu vârsta de 40 de ani și cresc și riscurile de boli la copii.

Mai multe studii au scos la iveală că riscul copiilor de autism, schizofrenie, sindromul Down sau alte boli genetice este cu atât mai crescut cu cât tatăl este mai în vârstă.

Citeste si:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.