joi, august 18, 2022

Circumcizia îi protejează pe bărbați de cancerul de prostată, susțin experții. Deși procedura, se face de obicei la câteva zile de la naștere, medicii spun că dacă e făcută la peste 35 de ani, riscul cancerului de prostată scade cu 45%.

Cancerul de prostată este mai rar întâlnit în cazul evereilor sau musulmanilor, deoarece majoritatea sunt circumciși.

Circumcizia presupune îndepărtarea porţiunii retractabile a pielii care acoperă vârful penisului, rezultatul fiind descoperirea permanentă a glandului penian.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Igiena penisului circumcis este mai uşor de întreţinut şi scade riscul dezvoltării unei infecţii urinare: unul din trei bărbaţi necircumcişi suferă de infecţie urinară, pe când în cazul celor circumcişi, doar unul din 25 de bărbaţi se confruntă cu această problemă.

Nu în ultimul rând, un studiu făcut în Africa şi publicat în New England Journal of Medicine a demonstrat că bărbaţii circumcişi au un risc cu 60% mai mic de a contacta virusul HIV.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private