joi, iulie 29, 2021

Nițu Ana Maria

Transplantul de păr se face de obicei cu ajutorul părului recoltat din zona în care acesta este foarte des şi este folosit pentru zonele afectate ale scalpului, unde părul este rar. Unii

bărbaţi nu au destul de mult păr în partea de unde se poate “dona”, de aceea metoda aceasta de transplant nu a avut succes.

Un nou tip de  transplant promite rezultate spectaculoase: părul va fi înlocuit cu cel de pe piept.

 

Fiecare folicul este extras şi replantat în zona dorită

De la fotablistul Wayne Rooney la modelul Calum Best, sute de bărbaţi încearcă în fiecare an să obţină un păr cât mai des. Procesul poate fi însă asiduu deoarece de cele mai multe ori înseamnă extirparea fiecărui folicul de păr sănătos din zona cefei pacientului, unde părul este mai abundent. Tehnica

se numeşte Follicular Unit Extraction(FUE) şi înseamnă că părul de la ceafă şi părul de pe piept se folosesc pentru a umple golurile de pe scalp, de obicei din faţă şi a-i reda bărbatului încrederea în sine şi podoaba din tinereţe.

Wayne Rooney
  Wayne Rooney – fotbalist Manchester United
Calum Best
Calum Best – model

 

Transplantul nu poate fi posibil la oricine

 Pentru unii pacienţi, să folosim doar păr de pe scalp nu este posibil. În

acest caz ne orientăm spre părul de pe piept pentru a îmbunătăţi rezultatul final”, explică dr. Thomy Kouremada Zioga, specialist în transplantul de păr. ”Cu toate acestea, părul de pe piept nu poate fi folosit pentru un bărbat care este complet chel în partea de sus. Firele trebuie combinate şi cu cele din zonele mai dese de pe cap, pentru a nu arăta nenatural şi neatrăgător.”  În consecinţă, pentru ca transplantul să poată fi făcut, bărbatul trebuie să aibă sufient păr atât pe scalp, cât și pe piept pe care să îl „doneze” pentru părţile rare.

 

Cât costă noul tip de transplant

Tratamentul nu este tocmai floare la ureche: costă în jur de 10.000 de lire. Pentru părul de pe piept preţul creşte cu 5 lire pentru fiecare folicul extras. Pacientul poate pleca imediat după transplant, iar o saptămână nu are voie să facă efort fizic intens. Scaplul sau zona pieptului de unde s-a făcut transplantul o să se inroşească şi o să se umfle, însă îşi va reveni când părul va începe să crească. Perioada aceasta diferă de la pacient la pacient.

 

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.