duminică, februarie 28, 2021

Bătăturile, un adevărat stres, mai ales în sezonul cald! Vara se apropie și este timpul să te îngrijești de picioarele tale.

Ideal este să fie netede, fără bătături. Bătăturile se pot forma pe călcâi sau în altă regiune a piciorului şi pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Uneori, acestea se pot trata cu remedii simple pe care singură le pregătești în casă.

Practic, de cele mai multe ori bătăturile apar acolo unde pielea este agresată de încălțăminte fie prea strâmtă, fie incomodă și sunt favorizate de transpirație sau de statul prea mult timp în picioare. Și șosetele din material sintetic sunt un factor favorizant al bătăturilor. Astfel, în timp, pielea crează un strat protector, se va îngroșa și apare durerea caracteristică bătăturilor.

Să încerci să le elimini singură acasă poate să fie uneori riscant, practic este un subiect destul de controversat deoarece poți face mai mult rău decât bine. Ideal este să nu apelezi nici măcar la pedichiuristă deoarece cu ajutorul ei scapi de bătături dar numai pentru scurt timp. De aceea, ideal este să mergi la medicul dermatolog, singurul în măsură să-ți recomande cel mai eficient tratament astfel încât să scapi definitiv de ele.

De asemenea, în farmacii poți găsi o sumedenie de plasturi, creme, geluri care deși sunt scumpe, pot să-ți fie de real ajutor. Sau poți să apelezi la remedii naturiste care te pot ajuta, dacă bătătura nu este profundă.

Iată ce remedii îți pot ameliora durerea și te pot scăpa de bătături:

  • Uleiul de ricin. Seara, fă o baie cu apă caldă în care pui puțină sare, ulterior poți masa bătătura cu ulei de ricin sau cu unguent de tătăneasă. În acest mod, bătătura poate fi mult mai ușor înlăturată.
  • Usturoiul face minuni. Tot ceea ce trebuie să faci este să pisezi câțiva căței de usturoi pe care să-i aplici cu ajutorul unui plasture pe bătătură și să-l lași să acționeze toată noaptea.
  • Poți să prepari o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, iar cu ea să-ți masezi bine locul respectiv.

Ultimele stiri

Parteneri