Sari la conținut

Remedii naturale împotriva bătăturilor

Bătăturile, un adevărat stres, mai ales în sezonul cald! Vara se apropie și este timpul să te îngrijești de picioarele tale.

Ideal este să fie netede, fără bătături. Bătăturile se pot forma pe călcâi sau în altă regiune a piciorului şi pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Uneori, acestea se pot trata cu remedii simple pe care singură le pregătești în casă.

Practic, de cele mai multe ori bătăturile apar acolo unde pielea este agresată de încălțăminte fie prea strâmtă, fie incomodă și sunt favorizate de transpirație sau de statul prea mult timp în picioare. Și șosetele din material sintetic sunt un factor favorizant al bătăturilor. Astfel, în timp, pielea crează un strat protector, se va îngroșa și apare durerea caracteristică bătăturilor.

Să încerci să le elimini singură acasă poate să fie uneori riscant, practic este un subiect destul de controversat deoarece poți face mai mult rău decât bine. Ideal este să nu apelezi nici măcar la pedichiuristă deoarece cu ajutorul ei scapi de bătături dar numai pentru scurt timp. De aceea, ideal este să mergi la medicul dermatolog, singurul în măsură să-ți recomande cel mai eficient tratament astfel încât să scapi definitiv de ele.

De asemenea, în farmacii poți găsi o sumedenie de plasturi, creme, geluri care deși sunt scumpe, pot să-ți fie de real ajutor. Sau poți să apelezi la remedii naturiste care te pot ajuta, dacă bătătura nu este profundă.

Iată ce remedii îți pot ameliora durerea și te pot scăpa de bătături:

  • Uleiul de ricin. Seara, fă o baie cu apă caldă în care pui puțină sare, ulterior poți masa bătătura cu ulei de ricin sau cu unguent de tătăneasă. În acest mod, bătătura poate fi mult mai ușor înlăturată.
  • Usturoiul face minuni. Tot ceea ce trebuie să faci este să pisezi câțiva căței de usturoi pe care să-i aplici cu ajutorul unui plasture pe bătătură și să-l lași să acționeze toată noaptea.
  • Poți să prepari o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, iar cu ea să-ți masezi bine locul respectiv.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel