sâmbătă, decembrie 10, 2022

Bătrân abandonat în spital. Un bătrân de 83 de ani, din Iași, și-a petrecut Crăciunul pe o targă la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului din Iași. Familia nu a mai vrut să îl primească acasă din data de 23 decembrie, potrivit declarațiilor coordonatorului UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

„Un bărbat de 83 de ani, cu domiciliul în Iaşi, a fost trimis cu ambulanţa acasă după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl reprimească. De pe data de 23 decembrie îl ţinem pe o targă în UPU, îi dăm mâncare şi apă şi ne zbatem să îi găsim un loc. Lucruri pe care nu ar trebui să le facă nimeni din Urgenţă. Nu avem unde să îl dăm, iar familia nu îl primeşte, astfel că acesta şi-a petrecut Crăciunul la noi”, a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Te-ar mai interesa: Cât timp ești imun după infecția cu norovirus? Med...

Bătrân abandonat în spital, un caz frecvent

Nu este un caz singular, potrivit medicului Diana Cimpoeșu. Se întâmplă de câteva ori pe an ca familia să refuze să primească pacienţii acasă. Situaţiile sunt mai frecvente iarna, dar se întâmplă şi vara. Sunt copii care refuză să aibă grijă de părinţi şi îi lasă în grija statului”, a precizat Diana Cimpoeşu.

Potrivit acesteia, bătrânului a fost căsătorit de trei ori şi are copii din fiecare căsătorie, dar niciunul dintre aceştia nu doreşte să acorde sprijin şi asistenţă tatălui lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private