
Băutura care ajută la prevenirea cancerului și la îmbunătățirea fluxului sanguin

Sfecla roșie este o legumă cunoscută și folosită în mod obișnuit și în salate, de obicei, iar uneori unele smoothie-uri sunt însoțite de celebrul ingredient roșu.
Este bogată în vitamina C, complexul B, acid folic și fier. De asemenea, conține cantități mari de betania, care este substanța care favorizează absorbția vitaminei B12, a fierului și a calciului.
De asemenea, se știe că îmbunătățește semnificativ sănătatea ficatului, deoarece ajută la producerea de acizi în stomac, ceea ce duce la mai multă energie și vitalitate, deoarece ajută organismul să descompună atât grăsimile, cât și proteinele, potrivit Pronto.
Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...
Cu toate acestea, una dintre cele mai comune utilizări este aceea că proprietățile sale ajută la prevenirea cancerului. Potrivit portalului de sănătate Tua Saúde, sfecla roșie este bogată în antioxidanți precum vitamina C care, prin eliminarea radicalilor liberi care deteriorează celulele organismului, reduce riscul de cancer.
În plus, fiind bogată în fier și vitamina C, ajută la controlul și reglarea tensiunii arteriale, deoarece consumul de sfeclă roșie permite relaxarea pereților vaselor de sânge, ajutând la menținerea unui bun flux sanguin.
Sfecla roșie ajută la detoxifierea organismului, deoarece este bogată în pigmenți cunoscuți sub numele de betalină, care susțin acest proces. „Acești nutrienți și antioxidanți sunt capabili să combată acțiunea radicalilor liberi și sunt esențiali pentru purificarea organelor vitale, cum ar fi ficatul, plămânii și sângele”, precizează organizația.
Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...
Deși consumul său în orice tip de preparat este excelent, unii experți au precizat că este mai bun într-un smoothie sau suc.
Pentru că sfecla roșie este un aliment cu o textură tare, se recomandă înmuierea ei timp de câteva minute într-un blender.
Este indicat să consultați un nutriționist pentru a o include într-o dietă echilibrată și pentru a putea obține proprietățile sale.
Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...
Cum să o pregătiți
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.