marți, ianuarie 31, 2023

Dacă ești îngrijorat de Alzheimer sau demență, gândește-te de două ori înainte de a bea această băutură populară, spun experții.

Alzheimer este o boală care implică modificări ale memoriei, gândirii și judecății oamenilor. Această tulburare degenerativă a creierului este cea mai comună formă de demență și este în general legată de vârstă.

Cu toate acestea, știința a reușit să demonstreze că unele obiceiuri alimentare cresc și riscul de Alzheimer și demență, de exemplu, consumul excesiv băuturile carbogazoase, indiferent dacă preferați această băutură în varianta ei light.

Te-ar mai interesa: Privitul la lumânare timp de 10 minute te scapă de...


Băutura care crește riscul de demență

Sucul acidulat este o băutură care poate afecta grav sănătatea. Specialiștii consideră că consumul ridicat al acestei băuturi dulci poate fi un factor de risc pentru anumite boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

Acest lucru ar trebui să aibă legătură, mai ales, cu conținutul ridicat de zahăr. Pentru a vă face o idee, se estimează că o doză de suc ar putea avea până la 35 de grame de zahăr (și OMS recomandă să nu depășiți 25 de grame de zahăr pe zi).

În acest sens, știința a avertizat despre relația dintre consumul excesiv de sifon și riscul de Alzheimer sau demență în mai multe studii:

Te-ar mai interesa: Totul despre una dintre cele mai mortale forme de ...

  • Un studiu din 2019 publicat în revista Alzheimer’s & Dementia a constatat că consumul de băuturi îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucul acidulat, a fost asociat cu semne semnificative de îmbătrânire, potrivit Eat This, Not That.
  • Un alt studiu (2017) a constatat că consumul de băuturi răcoritoare îndulcite artificial a fost asociat cu risc crescut de accident vascular cerebral și demență.
  • un studiu din 2013 a indicat că băuturile dulci pot duce la creșteri mari ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate crește și riscul de demență, spune Business Insider.
  • Un grup de oameni de știință (Chile), a demonstrat că o dietă bogată în zahăr, pe termen lung, produce modificări cognitive în sistemul nervos care au ca rezultat deteriorarea cognitivă și probleme de memorie, potrivit La Mente es Maravillosa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private