Sari la conținut

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com
ciresele cresc acidul uric?

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism. Aceste purine sunt compuși naturali produși de corp și se găsesc și în anumite alimente și băuturi.

Printre alimentele bogate în purine, care pot crește riscul de formare a cristalelor de acid uric în urină, se numără ficatul, anșoa, macroul, fasolea uscată și mazărea uscată, precum și berea.

Există o băutură care poate dizolva instant cristalele de acid uric în urină. Acidul uric este în principal dizolvat în sânge și transportat către rinichi, unde este eliminat prin urină. O cantitate excesivă de acid uric în sânge sau o eliminare ineficientă poate cauza probleme de sănătate, cum ar fi hiperuricemia. Un exces de acid uric în articulații, rinichi sau țesuturi moi poate duce la afecțiuni precum guta, care se manifestă prin umflarea degetului mare de la picior și alte simptome cum ar fi descuamarea și mâncărimea pielii.

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric

Pentru a preveni aceste probleme și formarea pietrelor la rinichi cauzate de acidul uric, o alimentație echilibrată și sănătoasă este recomandată pentru a evita aceste neplăceri.

Pentru a prepara o băutură care să calmeze durerile și să reducă nivelul de acid uric din urină, veți avea nevoie de 2 portocale, 3 ridichi și 2 lămâi. Începeți prin a spăla bine ridichile și apoi tăiați-le în bucăți mici. Stoarceți sucul din portocale și lămâi. Puneți bucățile de ridichi și sucul de citrice într-un blender și amestecați până când obțineți un lichid omogen. Dacă este necesar, puteți adăuga puțină apă pentru a subția consistența.

Chiar dacă această combinație poate părea neobișnuită, sucul este extrem de bogat în acid folic, vitamina C și minerale. Aceste componente pot ajuta la reducerea nivelului de acid uric din sânge, contribuind astfel la ameliorarea durerilor asociate consumului excesiv de carne roșie, pește gras și crustacee. Se recomandă consumul acestui suc zilnic, în timpul prânzului, pentru a observa rezultatele cât mai rapid.

Pentru a reduce nivelul de acid uric prin alimentație, este important să evitați alimentele și băuturile bogate în purine, cum ar fi carnea de vânat, mezelurile, organele de animale, anumite tipuri de pește și fructe de mare, băuturile alcoolice și sucurile de fructe. Adoptând aceste modificări în dietă, veți putea gestiona mai eficient nivelul de cristale de acid uric din urină și veți reduce riscul de apariție a problemelor asociate acestuia.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel