Băutura care îți poate strica somnul: nu, nu este vorba de cafea. Explicația experților

Băutura care îți poate strica somnul. Mulți dintre noi evităm consumul de cofeină înainte de culcare, pentru că ne poate împiedica să adormim. Însă, cu siguranță nu știai că există o altă băutură foarte consumată, care ar putea fi de vină pentru un somn de proastă calitate.

Când vine vorba de un somn adecvat, există multe lucruri pe care ni se spune să le încercăm pentru a a avea parte de un somn odihnitor. Unii experți susțin că a mânca kiwi înainte de culcare sau a avea fereastra deschisă te poate ajuta să adormi mai repede.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care ni se spune cu siguranță să evităm să le facem înainte de culcare pentru a obține cantitatea potrivită de shuteye. Vinovații evidenti care ne pot ține treji sunt lucruri precum cofeina, dar există o băutură mai puțin cunoscută care ar putea să vă împiedice să vă odihniți bine noaptea pe care poate nu ați luat-o în considerare.

Băutura care îți poate strica somnul: nu, nu este vorba de cafea. Explicația experților

În ciuda capacității unei halbe de bere sau a unui pahar de vin de a ne face să ne simțim foarte somnoroși, se dovedește că alcoolul ar putea fi ceea ce vă strica somnul de noapte, relatează Mirror.

Experții în somn de la Bed Kingdom au dezvăluit că unele dintre cauzele potențiale ale insomniei includ consumul de alcool și consumul de nicotină. 

„În timp ce alcoolul te poate face adesea să adormi mai repede, consumul lui aproape de ora de culcare poate provoca somn fragmentat și poate fi cauza trezirii frecvente pe tot parcursul nopții”, au explicat experții în somn.

Studiile au descoperit că consumul de alcool în decurs de patru ore de la culcare poate afecta negativ continuitatea și durata somnului, ducând la „trezire după debutul somnului” (WASO) mai lung, în care te trezești în timpul nopții și te chinui să adormi din nou.

„Dacă întâmpinați dificultăți în a adormi după o băutură de seară, încercați să beți ultima băutură cu aproximativ patru ore înainte de a merge la culcare, pentru a vă asigura că corpul dumneavoastră a avut timp suficient pentru a digera și metaboliza alcoolul înainte de a încerca să adormi.”

Nu mai beți cafea cu opt până la 12 ore înainte de culcare

Mai mult, studiile au arătat că consumul de nicotină înainte de culcare ne poate ține treji, deoarece afectează capacitatea organismului de a adormi și de a adormi. 

„Cofeina funcționează prin blocarea efectelor adenozinei, un neurotransmițător care se acumulează în mod natural în organism în timpul zilei și creează presiune pentru a dormi”.

Deși poate știți deja că cofeina înainte de culcare nu este cea mai bună idee, deoarece vă împiedică capacitatea de a dormi, este posibil să nu știți cât timp rămâne în organism.

Potrivit unui studiu care a fost publicat în Biblioteca Națională de Medicină, s-a descoperit că cofeina are un timp de înjumătățire de cinci ore la persoanele sănătoase, ceea ce înseamnă că poate dura aproximativ cinci ore pentru ca jumătate din cofeină să părăsească corpul tău.

„Deși poate suna ciudat, dacă întâmpinați probleme în a adormi seara, luați în considerare reducerea cofeinei cu opt până la 12 ore înainte de culcare.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

24 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

54 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică