vineri, iunie 2, 2023

Toți cei care consumă CAFEA regulat trebuie să știe ce au descoperit experții abia acum! Riscul de diabet de tip 2 scade dacă bei această licoare. Beneficiile aceste băuturi nu se opresc aici.

Cofeina este cea mai consumată substanță psihoactivă din lume. O serie de studii au arătat că, în general, cafeaua are o serie de beneficii pentru sănătate. Oamenii de știință au descoperit modul în care acționează asupra supraponderalității sau obezității, cum ar fi diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

 Beneficii pentru organism

Potrivit unui studiu, riscul de diabet de tip 2 a scăzut cu 7% pentru fiecare ceașcă suplimentară de cafea cu cofeină consumată pe zi și cu 6% pentru fiecare ceașcă de cafea decofeinizată.

Înțelegerea modului în care aportul de cofeină influențează dezvoltarea afecțiunilor cardiometabolice ar putea ajuta la dezvoltarea strategiilor alimentare pentru a reduce riscul acestora.

Recent, cercetătorii au investigat efectul predispoziției genetice la niveluri mai mari de cofeină în sânge. Ei au descoperit că o predispoziție genetică la niveluri mai mari de cofeină în sânge este legată de un risc mai scăzut de diabet de tip 2. Studiul a fost publicat în BMJ Medicine.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Metabolism lent al cofeinei

Pentru acest studiu cercetătorii au examinat date care provin dintr-o meta-analiză a asocierii la nivelul întregului genom a 9.876 de indivizi, mare dintre ei fiind europeni.

Ei au folosit datele pentru a examina două variante genetice comune în analiza lor: genele CYP1A2 și AHR. Aceste gene încetinesc metabolismul cofeinei, ceea ce înseamnă că cei care poartă variantele, trebuie să bea mai puțină cafea pentru a avea niveluri ridicate de cofeină în sânge, în comparație cu cei care o metabolizează rapid.

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

Cercetătorii au colectat, de asemenea, date despre grăsimea corporală, riscul de diabet de tip 2 și riscul de afecțiuni cardiovasculare.

În cele din urmă, cercetătorii au descoperit că nivelurile mai ridicate de cofeină din sânge prezise genetic au fost legate de IMC mai scăzut, masa de grăsime a întregului corp și riscul de diabet de tip 2. Prin analize suplimentare, ei au descoperit că 43% din efectul protector al cofeinei din sânge asupra diabetului de tip 2 provine din pierderea în greutate.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

Ei nu au găsit nicio legătură puternică între nivelul de cofeină prezis genetic și afecțiunile cardiovasculare, inclusiv boala cardiacă ischemică, insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral.

Legătura dintre cafea și pierderea în greutate

Întrebată cum aportul mai mare de cofeină poate crește pierderea în greutate, dr. Dana Ellis Hunnes, profesor asistent la UCLA Fielding School of Public Health, care nu a fost implicată în studiu, a remarcat că un aport mai mare de cofeină crește termogeneza sau producția de căldură în organism. .

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Ea a explicat pentru Medical News Today că „producția de hrană crește arderea caloriilor, iar atunci când ardem mai multe calorii decât absorbim, e mai ușor să pierdem în greutate”.

Dr. Rohini Manaktala, cardiolog la Memorial Hermann din Houston, TX, care nu este implicat în studiu, a mai spus pentru MNT că anume cofeina provoacă pierderea în greutate prin accelerarea metabolismului.

„Acesta este un proces dependent de doză, ceea ce înseamnă că creșterea aportului de cofeină duce la arderea mai multor grăsimi și calorii, ceea ce se reflectă în reducerea greutății. Cofeina inhibă, de asemenea, excesul de îngăduință în a mânca prin suprimarea poftei de mâncare a unui individ, ceea ce duce la deficiență de calorii, ceea ce ajută la prevenirea creșterii în greutate”, a explicat ea.

Cofeina poate reduce riscul de diabet de tip 2
MNT a vorbit, de asemenea, cu Dr. Mark Guido, un endocrinolog la Novant Health Forsyth Endocrine Consultants din Winston Salem, NC, care nu este implicat în studiu, pentru a înțelege cum, pe lângă pierderea în greutate, cofeina poate reduce riscul de diabet de tip 2.

El a spus că știința este „mixtă” pe această temă, dar că cofeina poate reduce riscul de diabet de tip 2 prin modificarea modului în care organismul folosește glucoza și insulina. Astfel, cercetătorii au concluzionat că un nivel mai ridicat de cofeină în sânge ar putea duce la pierderea în greutate și la reducerea riscului de diabet de tip 2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private