marți, decembrie 6, 2022

Fibroamele uterine sunt tumori benigne frecvente, care apar la aproximativ 70% dintre femei. De obicei, sunt descoperite intamplator la un consult ginecologic de rutina.

Ce este fibromul uterin?

Fibromul uterin reprezinta o formatiune tumorala uterina benigna care duce la cresterea dimensiunilor uterului cu totul sau a unor portiunii din peretele uterin – ingrosarea peretelui uterin. Se mai folosesc si denumirile: leiomiom, miom.

Te-ar mai interesa: Aceste 4 zodii sunt favorizate în decembrie. Succe...

Fibroamele pot proemina in interiorul cavitatii uterine sau spre exteriorul uterului. Rata de malignizare a unui fibrom uterin fiind aceeasi cu a miometrului uterin normal din jur (a muschiului uterin) face ca aceste tumori sa fie considerate benigne odata descoperite. Cu toate acestea, uneori este dificil de facut diferenta intre un fibrom cu aspect particular si o formatiune maligna uterina rara.

Fibroamele sunt foarte comune. Mai mult de 70% din femei (dupa unii chiar 80%) vor avea cel putin un fibrom uterin de-a lungul vietii. Nu toate femeile care au un fibrom uterin si dezvolta simptomatologie. Am putea spune ca acest procent apropiat de 80% se datoreaza si ecografelor mult mai performante care depisteaza la controale de rutina fibroame uterine care nu vor apuca sa devina vreodata simptomatice.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Avand in vedere acest procent (80% din femei au cel putin un fibrom uterin de-a lungul vietii), am putea spune ca fibromul uterin poate fi considerat o transformare normala a uterului in timp. Anecdotic, as putea spune ca acest aspect ar putea face parte din categoria – fiecare om sanatos are in medie 5 boli; cei fara 5 boli fiind fie norocosi, fie incomplet investigati.

 Lidia Fecioru: „Se beau 15 picături pe zi”

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, băutura care luptă cu chisturile şi în acelaşi timp poate vindeca eczemele.

Te-ar mai interesa: Cum să supraviețuiești unui infarct dacă ești sing...

„Vin sărbătorile şi vom curăţa nuci pentru a face prăjituri. Să nu aruncăm mijlocul din nucă, crucea din mijloc. Să o punem în sticle întunecate la culoare, ori borcane.

Le punem întregi şi turnăm alcool de 75 de grade cât să le acopere şi le lăsăm la întuneric zece zile. Din când în când le putem agita puţin.

Din această băutură se beau câte 15 picături pe zi, de două ori, dimineaţa şi seara. Se pot pune într-un pahar cu lapte sau într-un pahar cu ceai.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

Ajută în fibroame, chisturi ovariene. Îl putem folosi inclusiv la reumatism şi alte forme de dureri de articulaţii. Doar ne facem frecţie.

Ajută inclusiv la mastopatii la sâni şi eczeme. Vindecă ulcerul duodenal şi are multe beneficii.

Are un aport de iod şi poate vindeca foarte bine tăieturi.

Spirt există în comerţ sau putem să punem chiar şi alcool mai slab”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private