luni, august 15, 2022

Neurochirurgul dr. prof. Vlad Ciurea a împărtășit în cadrul unui interviu rutina zilnica a domniei sale, dar și băutura consumată de acesta, cu avertismentul să nu fie în exces!

„În general, la ora 22.00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine. Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5.30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva”, a spus Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Mesaje Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase urări ...

„Două cafele, una dimineața. Nu exagerez”, a spus medicul neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

„Unele persoane, dacă beau două pahare de vin, imediat le simt și nu mai reușesc să se concentreze. Alții beau o băutură românească, numită țuică, și nu au niciun fel de problemă. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult, mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Dar, în general, cei care consumă foarte mult alcool au modificări asupra structurilor cerebrale și a întregului organism”, a spus medicul Vlad Ciurea, declarațiile fiind făcute în cadrul unui interviu acordat DCNews

Te-ar mai interesa: Atenție: Pofta de mâncare și durerile abdominale s...

Cea mai bună și sănătoasă ciocolată pentru creier

Neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a spus care este cea mai bună ciocolată pentru sănătate.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat Vlad Ciurea tot pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Viața unei zodii se schimbă radical. Astrolog: Mar...

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a transmis Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private