Sari la conținut

Băutura-medicament care curăţă rapid ficatul de toxine. Regenerează celulele hepatice şi normalizează digestia

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ficatul este un organ vital al corpului uman

Ficatul este singurul organ din corpul uman care are capacitatea de regenerare naturală, fiind o adevărată uzină biologică, cu peste 500 de funcții. Printre altele, ficatul este responsabil de procesarea și stocarea glucidelor, proteinelor, lipidelor, vitaminelor și a mineralelor.

Aflat în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, ficatul are o importanță majoră în menținerea stării de sănătate generală. El transformă substanțele toxice în produși netoxici, care sunt eliminați prin bilă, precum și metabolizarea alcoolului și sprijin pentru sistemul imunitar.

Bolile de ficat sunt de obicei asociate cu consumul de alcool. Dar, de fapt, multe boli hepatice sunt cauzate de acumularea de grăsime, inclusiv de boala ficatului gras non-alcoolic.

Băutura-medicament care curăţă rapid ficatul

Consumul unei băuturi aromate și răcoritoare cu mentă, miere și lămâie ajută la purificarea ficatului. Dar înainte de a începe această cură de detoxifiere, reduceți cantitatea de alimente nesănătoase din dieta zilnică.

Componenta principală a acestei băuturi este menta aromată, care curăță ficatul de toxine. În plus, menta poate ajuta organismul sa scape de diverse afecţiuni gastrointestinale, dar şi de astm şi infecţii respiratorii,  îmbunătăţind circulaţia sângelui.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ingrediente şi mod de preparare

Pentru a pregăti această băutură-medicament veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

– o lingură de mentă;

– sucul de la două lămâi;

– sucul de la o portocală;

– 2 linguri de miere;

– 2 litri de apă.

Spălați bine menta, tăiați-o mărunt și puneți-o într-o oală cu apă. Fierbeți apa și lăsați băutura să se încălzească încă 10 minute. Apoi puneţi-o la infuzat sub capac până se răcește complet. În paralel, pregătiți sucul de citrice, radeți o linguriță de coajă de lămâie şi adăugați-le la decoctul de mentă. La final adăugaţi mierea.

Se recomandă consumul unei căni din această băutură-medicament în timpul zilei, care ajută la normalizarea digestiei. De asemenea, este indicată şi pentru arsuri la stomac, diaree, cefalee sau răceală.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: