Băutura minune care alungă ASTENIA de primăvară, accelerează metabolismul și reglează glicemia

Cuvântul „astenie” provine din limba greacă (asthenos- fără vlagă) și se referă la o senzație de slăbiciune, de lipsă de energie. Această stare apare odată cu instalarea primăverii, mai ales în situația în care trecerea de la iarnă la primăvară s-a produs într-un mod brusc. În acest mod, organismul este supus unui efort suplimentar de adaptare.

Cauzele principale care duc la apariția asteniei de primăvară sunt stresul generat de creșterea cantității de lumină după zilele scurte de iarnă, diferențele de temperatură mai mari sau mai mici, apărute brusc. Astfel, medicii atrag atenţia că o cantitate crescută de lumină produce modificări ale secreției hormonului numit melatonină, ale cărui fluctuații produc tulburări ale dispoziției sau somnului.

Totodată, dieta dezechilibrată din timpul iernii reprezintă altă cauză. Se consumă legume și fructe în cantități insuficiente, ceea ce privează organismul de vitaminele, mineralele și fibrele necesare pentru o bună funcționare. Și carbohidrații în exces contribuie la dezechilibru.

În plus, sedentarismul excesiv din timpul iernii este un alt motiv de apariție a asteniei de primăvară, mai ales dacă este însoțit și de creșterea greutății corporale.

Băutura minune care alungă stare de apatie şi tristeţe

Un ceai este potrivit pentru calmarea migrenelor care apar mai ales ca urmare a asteniei de primăvară. În plus, are un gust extraordinar.

Este vorba de ceaiul de iasomie, extrem de popular în China, unde se consumă la aproape orice masă. Chinezii îl apreciază datorită gustului plăcut, aromei relaxante, dar și beneficiilor pentru sănătate. Totodată, această băutură minune ajută şi la combaterea răcelii și a gripei, fiind recomandată și pentru scăderea în greutate. În plus, accelerează metabolismul și reglează glicemia.

Sursă FOTO: Unsplash

Ceaiul de iasomie are și efect anticancerigen, prevenind formarea celulelor maligne și combate înmulțirea radicalilor liberi din organism. Calmează și relaxează sistemul nervors, fiind astfel recomandat în dureri de cap, stres, insomnie, stări depresive și anxioase.

Este benefic și pentru sănătatea pielii. Persoanele cu ten gras, mixt ori cu tendință de îngrășare rapidă pot folosi măști cu ceai de iasomie sau ulei de iasomie pentru reglarea nivelului de sebum din piele și prevenirea acneei, potrivit monitorulcj.ro.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra