Sari la conținut

BĂUTURA minune care combate constipaţia şi ARDE grăsimea de pe abdomen

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Această băutură minune, care se compune din doar două ingrediente, îmbunătățeşte metabolismul şi favorizează pierderea în greutate, explică nutriţioniştii. Se prepară simplu şi rapid şi ajută intestinele să funcționeze ca acele unui ceasornic.

Experţii spun că această băutură delicioasă și ușor de preparat combate constipația şi ajută intestinele leneșe. Puteți slăbi până la 4-5 kg într-o lună, mai ales că această băutură combate eficient depozitele de grăsime din jurul abdomenului, potrivit endocrinologului Elena Syurakshina.

Cocktail anti-constipaţie

Secretul constă în ingredientele principale ale cocktailului: prune uscate și kefir. „Cercetările științifice arată că mâncând doar 50 de grame de prune uscate zilnic, timp de trei săptămâni, va crește frecvența scaunelor”, explică medicul.

Dacă pregătiți un cocktail de kefir pe bază de prune uscate și kefir, efectul său va fi sporit datorită capacității acestei băuturi lactate de a restabili microflora intestinală și de a înlătura deşeurile toxice din intestine.

beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Un exemplu de produse utile pentru disbioza intestinală: smoothie de banane sau prune pregătit cu kefir”, este recomandarea nutriționistului.

Reţeta simplă de preparat

  • 5-7 buc. prune uscate;
  • 1 cană de kefir;
  • 1 lingură de ulei de semințe de in;
  • 2 linguri de fulgi de ovăz.

Prunele sunt date prin blender apoi se adaugă kefir, ulei din semințe de in și fulgi de ovăz într-un bol mare. Consumați băutura dimineața pe stomacul gol timp de o lună, rezultatele nu vor întârzia. În doar 4 săptămâni, greutatea va scădea la 5 kg, iar talia va scădea cu 3 cm. Doza recomandată de această băutură pentru un adult este de 200-400 ml pe zi.

Beneficiile kefirului

Kefirul este bun pentru tractul gastrointestinal: conține microorganisme benefice care au un efect pozitiv asupra digestiei și ajută în cazul bolilor gastrointestinale. Consumul de probiotice (care se găsesc în cantități mari în kefir) ajută la diaree, precum și la problemele digestive cauzate de antibiotice și la recuperarea după o cură de antibiotice.

Datorită proprietăților sale antibacteriene, kefirul este recomandat pentru tulburările gastrointestinale cauzate de bacteria Helicobacter pylori, cum ar fi ulcerele stomacale și duodenale. În plus, kefirul ar trebui să fie băut în boli precum sindromul intestinului iritabil, colita ulcerativă și boala Crohn.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel