Sari la conținut

Băutura minune care curăță intestinele de toxine și topește kilogramele în plus

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Această băutură minune, care se compune din doar două ingrediente, îmbunătățeşte metabolismul şi favorizează pierderea în greutate. Se prepară simplu şi rapid, fiind recomandat să se consume zilnic aproximativ 200 ml.

Nutriționista Ekaterina Grigorovici susţine că această băutură ușor de preparat poate face minuni pentru siluetă. „Nutriția este componenta principală în procesul de slăbire. Cu cât mâncăm mai puține alimente dăunătoare, cu atât slăbim mai repede.

Desigur, ideal ar fi să consumăm cât mai puţine alimente de tip fast food, care duc la obezitate. Dar există băuturi care au un efect bun asupra sistemului digestiv. Un exemplu este sucul pe bază de prune uscate”, spune expertul.

Consumul regulat al acestor fructe sub această formă poate ajuta la pierderea grăsimii, dând o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

Ingrediente şi mod de preparare

– şase prune uscate

– două căni de apă

Mai întâi, spălați bine prunele și puneți-le într-un castron. Se fierb aproximativ două căni de apă şi se toarnă peste prune. Când apa s-a racit, închide borcanul şi lasă-l la frigider pentru cel puţin 24 de ore. Puteți păstra băutură la frigider timp de 7 zile.

Prunele conțin quercetină (12 mg la 100 g), vitaminele K1 (59,5 mcg) și B6 (0,205 mcg), conform nutriționistei Ekaterina Grigorovici. Quercetina are efecte anti-cancerigene, antiinflamatorii și antivirale, scade tensiunea arterială și îmbunătățește memoria.

Asigură coagularea normală a sângelui

De altfel, prunele uscate sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina K1, care asigură coagularea normală a sângelui și este implicată în formarea țesutului osos. Acest fruct uscat este bogat în vitamina B6, care ameliorează simptomele sindromului premenstrual prin menținerea echilibrului de calciu și magneziu.

Prunele reduc, de asemenea, nivelul estrogenului, un hormon specific feminim care a fost legat de cancerul de sân și endometrial. Totodată, aceste fructe uscate sunt bogate în fibre şi au rolul de a susține funcția intestinală, fiind considerate un remediu excelent pentru constipației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel