Sari la conținut

BĂUTURA MINUNE care curăță sângele de excesul de zahăr şi stabilizează GLICEMIA. Este vitală pentru diabetici!

Sursă foto: arhivă doctorulzilei

Din cuprinsul articolului

O băutură naturală ieftină scade rapid nivelul zahărului din sânge. Oamenii de știință britanici recomandă persoanelor cu afecțiuni prediabetice sau diabet zaharat să consume această băutură.

Experții susţin că unele componente naturale ale plantelor ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. În special, urzica conține polifenoli care reduc semnificativ nivelul de zahăr.

Astfel, s-a constatat că băutura pe bază de frunze uscate de urzică are proprietăți benefice incredibile, iar una dintre ele este deosebit de importantă pentru persoanele cu diabet, deoarece curăță sângele de excesul de zahăr.

ceaiului de urzică
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

De ce se întâmplă asta? Datorită polifenolilor, care se regăsesc în cantități mari în urzică, pancreasul produce mult mai multă insulină. Acest hormon este responsabil pentru reglarea cantității de zahăr din sânge și împiedică creșterea nivelului acestuia.

De asemenea, experții sfătuiesc să nu te oprești doar la băuturile de urzici pe bază de plante, ci să adaugi frunze din această plantă în supe sau salate.

Complex de minerale şi vitamine

Această plantă furnizează organismului vitaminele K, A și C, unele vitamine B, fier, calciu, fosfor, magneziu și potasiu, un complex de minerale şi vitamine care întărește și mai mult imunitatea și ajută la combaterea inflamației.

Potrivit medicilor, urzica este utilizată pe scară largă şi ca agent analgezic și hemostatic, având un efect benefic asupra sănătății femeilor. Un decoct din frunzele acestei plante este folosit pentru boli ginecologice, cum ar fi sângerări uterine sau pentru normalizarea ciclului menstrual.

De asemenea, planta are un efect pozitiv asupra sistemului reproducător masculin și ameliorează adenomul de prostată. Datorită compoziției sale vitamine-minerale, această plantă îmbunătățește starea sângelui, normalizează echilibrul hormonal și are un efect benefic asupra potenței masculine.

De menţionat că în cosmetică urzica este utilizată pe scară largă ca şi componentă auxiliară pentru combaterea căderii părului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel