Sari la conținut

Băutura minune care te face să pari cu cel puțin 10 ani mai tânăr

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit nutriționiştilor, pentru a încetini îmbătrânirea ar trebui să începi să duci un stil de viață sănătos, să faci sport, să te miști mai mult și să bei cel puțin 3 căni de ceai în fiecare zi.

Şi se pare că există o băutură miraculoasă care încetineşte îmbătrânirea și te poate ajuta să arăți cu 10-15 ani mai tânăr.

Beneficiile ceaiului anti-îmbătrânire

„Orice persoană care a atins o anumită vârstă visează să oprească trecerea timpului. Îmi doresc foarte mult să rămân tânără mai mult timp, frumoasă, plină de energie și planuri.

Cu toate acestea, cu cât numărul de vârstă este mai mare, cu atât toată lumea înțelege că este imposibil să opriți îmbătrânirea. Dar „înghețarea” tinereții este foarte posibilă. Persoanele care beau zilnic 2-3 cesti de ceai par cu 10-15 ani mai tinere”, spune medicul Oksana Dmytrenko.

„Ceaiul verde fără aditivi aromatici are multe proprietăți benefice: vindecă organismul, întărește sistemul imunitar, normalizează activitatea stomacului și ajută la pierderea în greutate.

Dar cel mai valoros beneficiu (mai ales pentru femei) este că băutura oprește procesele de oxidare a celulelor. Datorită acestui fapt, ridurile devin mai puțin vizibile, pielea capătă o fermitate sănătoasă, iar starea părului și a unghiilor se îmbunătățește semnificativ”, explică expertul.

Medicul dă exemplu locuitorilor din China sau Japonia: arată grozav până la bătrânețe, nu au pliuri adipoase în exces și rămân activi până la bătrânețe. „Pentru a opri îmbătrânirea organismului, ar trebui să bei 3-5 căni de ceai verde pe zi. Este important să respectați câteva reguli: nu adăugați zahăr sau siropuri dulci în el, nu mâncați deserturi dulci în timp ce beți ceai și evitați prepararea îndelungată a acestuia”, ne sfătuiește dr Dmytrenko.

„Urmând aceste reguli, puteți observa efectul benefic al produsului asupra sănătății și frumuseții în decurs de o lună”, spune medicul.

Ceai verde
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Stimulează metabolismul

„Se știe că multe suplimente alimentare concepute pentru pierderea în greutate conțin ceai verde. Și acest lucru nu este întâmplător, deoarece stimulează metabolismul, prin conținutul de cofeină, care permite organismului să se recupereze și să înceapă să primească energie din grăsimi.

Datorită consumului de ceai, procesul de slăbire este accelerat și se poate scăpa rapid de depozitele de grăsime de pe abdomen”, spune specialistul.

„Beneficiile ceaiului verde includ și faptul că ajută la eliminarea respirației urât mirositoare. Acest lucru este facilitat de proprietatea catechinelor de a încetini proliferarea bacteriilor streptococice care se pot forma în cavitatea bucală și de a provoca dezvoltarea cariilor. Nu există dovezi directe că ceaiul verde va ajuta la stoparea cariilor dentare. Cu toate acestea, neutralizează mirosul neplăcut din gură”, conchide nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel