Sari la conținut

Băutura minune care vindecă hipertensiunea arterială şi întăreşte oasele

Cercetările ştiinţifice arată că un consum regulat de ceai negru poate ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale, stimulând astfel sănătatea cardiovasculară.

Explicaţia ar fi aceea că ceaiul negru conţine diverşi compuşi, inclusiv flavonoide şi catechine, nişte substanţe cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante.

Aceşti compuşi au fost asociaţi cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a îmbunătăţi sănătatea inimii. Studiile arată că flavonoidele din ceaiul negru pot ajuta la relaxarea şi dilatarea vaselor de sânge, ceea cea poate scădea tensiunea arterială.

Un alt studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest a examinat efectele ceaiului negru asupra tensiunii arteriale. Rezultatele au arătat că un consum regulat de ceai negru a dus la scăderea tensiunii arteriale pe o perioadă de şase luni. Acest lucru înseamnă că introducerea ceaiului negru în rutina zilnică poate avea beneficii pe termen lung pentru controlul tensiunii arteriale.

Citeste si:

Consumul regulat de ceai negru combinat cu un stil de viaţă sănătos poate contribui la o mai bună sănătate cardiovasculară, iar tratamentul dat de medic trebuie continuat în paralel, attrag atenţia specialiştii, potrivit antena3.ro.

Menţinerea tensiunii arteriale sub control

Tensiunea arterială (TA), care indică presiunea din interiorul vaselor de sânge, se măsoară la braţ şi se determină două valori: una maximă (sistolică) şi cealaltă minimă (diastolică). Valoarea normală este 120/70 mmHg. Diagnosticul de hipertensiune arterială este pus de către medic dacă TA depăşeşte la măsurători repetate valorile 140 mmHg (pentru maximă), respectiv 90 mmHg (pentru minimă).

Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru mai multe boli serioase, precum atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale.

Persoanele cu afecţiuni preexistente sau cele care iau medicamente pentru hipertensiune arterială ar trebui să-şi consulte medicul înainte de a face modificări semnificative în dieta lor.

 

Acest ceai întăreşte oasele, susţin cercetătorii japonezi

Un alt beneficiu este acela că ceaiul negru întăreşte oasele, susţin cercetătorii japonezi. Aproximativ 10 milioane de locuitori ai Planetei suferă de afecţiuni ale sistemului osos. La această concluzie au ajuns specialiştii Universităţii din Osaka, titrează publicaţia „Asahi Shimbun”.

La rândul lor, cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că persoanele care consumă câte o ceaşcă-două de ceai pe zi au un risc scăzut cu 28% de expunere la fracturi osoase, potrivit rador.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.