Sari la conținut

Băutură naturală pentru combaterea ficatului gras: cum să o prepari

Ficat gras: durere in dreapta
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro
Semne ale ficatului gras

Ficatul gras este considerat una dintre cele mai frecvente boli hepatice la oameni. Acest lucru este cauzat de faptul că acest organ vital al corpului uman se poate confrunta cu probleme care merg dincolo de intoxicație.

Trebuie remarcat faptul că problemele ficatului gras, din primul moment, ar trebui să genereze îngrijorare și atenție medicală, deoarece pe termen lung complicațiile pot fi mai mari, afectând astfel sănătatea persoanei.

Ce este ficatul gras?

Steatoza hepatică apare deoarece există o acumulare excesivă de grăsime în celulele hepatice. Această afecțiune poate afecta funcțiile normale ale organului și poate crește riscul de boli precum ciroza.

Această afecțiune se poate dezvolta din mai multe motive, cum ar fi diabetul de tip 2, obezitatea, rezistența la insulină, o dietă deficitară, consumul excesiv de alcool și lipsa de exerciții fizice. De asemenea, poate avea un impact și asupra persoanelor slabe.

În stadiile incipiente, persoana poate fi asimptomatică, astfel încât la început simptomele nu vor fi vizibile. Cu toate acestea, în timp, persoana va prezenta dureri abdominale, oboseală și pierderea poftei de mâncare.

Odată ce o persoană este diagnosticată cu boala ficatului gras, aceasta trebuie să urmeze recomandări dietetice speciale care o vor ajuta să gestioneze eficient boala. Acesta este motivul pentru care obiceiurile bune sunt esențiale pentru a menține o bună sănătate a ficatului.

Acestea fiind spuse, remediile casnice sunt aliați excelenți pentru aceste boli, la fel ca și alimentele sănătoase pe care le încorporați în rutina zilnică. Unele dintre acestea sunt fructele, care nu sunt apetisante pentru unele persoane, dar le poți consuma în smoothie-uri, astfel încât să te bucuri mai bine de ele și să ai grijă de organismul tău.

Opțiunea 1

Ingrediente:

  • 200 ml apă
  • ½ lămâie (suc)
  • ½ papaya

Se prepară:

  • Tăiați papaya în bucăți.
  • Când o aveți, adăugați-o în blender împreună cu apa și sucul de lămâie.
  • După ce amestecul este omogen, puteți adăuga câteva frunze de mentă, dacă preferați.

Opțiunea 2

Ingrediente:

  • Frunze de mentă
  • ½ pepene galben

Mod de preparare: Se prepară:

  • Introduceți frunzele de mentă și pepenele în blender până când obțineți textura dorită.
  • Dacă preferați, puteți adăuga puțină apă.
  • Consumați cât mai repede posibil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel