Sari la conținut

Sunt acceleratorul imunității. 4 băuturi care țin infecțiile la mare distanță

Anumite sucuri din fructe pot ameliora durerea de gât care însoțește de regulă stările de gripă sau pe cele de răceală.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să mergi la medic atunci când te doare gâtul în primul rând pentru stabilirea unui diagnostic și a tratamentului aferent, însă poți bea și sucuri naturale care sunt considerate remedii utile.

Iată băuturi care ameliorează durerea de gât și țin la distanță gripă și infecțiile:

Sucul de morcovi. Morcovii sunt recunoscuți pentru efectele benefice pe care le are asupra tranzitului intestinal dar mai ales pentru stimularea imunității. De asemenea, este eficient și poate ameliora simptomele infecțiilor respiratorii, ale astmului, combate tusea și bronșita. În plus, ajută în cazul astmului, al tusei, bronșitei, răcelii și a altor probleme respiratorii. Ideal este să adaugi în sucul de morcovi și 2 lingurițe de miere și să amesteci bine compoziția. Practic, vitamina C care se regăsește în morcovi este ideală atunci când ești răcit. Mai mult, dacă pui și câteva frunzulițe de mentă în sucul de morcovi vei face o barieră naturală de apărate a organismului împotriva infecțiilor respiratorii. Pe de altă parte, dacă bei acest suc dimineața te vei simți plin de energie pe tot parcursul zilei.

Sucul de leuștean. Este un suc foarte eficient împotriva bolilor respiratorii (bronșită, tuse puternică care nu cedează). Dar trebuie să bei un pahar pe zi, pentru cel puțin 2 săptămâni, spune specialiștii. Pentru a nu-și pierde din proprietăți sucul de leuștean trebuie băut imediat ce l-ai preparat. Nu în ultimul rând acesta este un suc bun și pentru detoxifierea ficatului. Leușteanul se amestecă în apă sau alt suc, cum este cel de castraveți. Metoda cea mai indicată de extragere este prin presare la rece.

Sucul sau ceaiul de cătină. Sau cătina cu miere. Sunt studii care susțin că sucul de cătină este una dintre cele mai puternice surse naturale de vitamina C. Acest suc este plin de substanțe nutritive benefice în afecțiunile respiratorii. Dar ca să aibă efect, sucul se bea cel puțin 3 săptămâni – o lună, o căniță pe zi. Este mai dificil de preparat, întrucât are codițe foarte tari, care trebuie eliminate. Cel mai bine este să le amesteci la blender cu puțină apă, după care să le treci printr-o sită ca să rămână doar smoothie-ul acela de cătină. Dacă nu aveți timp, atunci puteți lua câte o linguriță de miere cu cătină. De asemenea, unele magazine au suc de cătină congelat, foarte ușor de folosit. Oricum alegeți, cătina este miraculoasă pentru sistemul imunitar.

Ceaiul de ghimbir. Rădăcina de ghimbir este renumită pentru proprietățile sale terapeutice asupra organismului. Gingerolul, ingredientul activ al ghimbirului, are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene utile pentru a trata bolile care provoacă durere și iritații la nivelul gâtului. Totodată, ghimbirul ajută la eliminarea mucozităților depuse la nivelul plămânilor, ameliorează durerea de gât dar și simptomele astmului. De asemenea, acesta are proprietăți antibacteriene și este un antiinflamator de excepție, într-un cuvânt un antibiotic natural. Se bea câte o cană cu ceai de ghimbir la nevoie.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel