luni, martie 27, 2023

Alimente și băuturi care macină oasele. Știm cu toţii că o alimentaţie echilibrată și potrivită fiecăruia este esențială pentru funcționarea optimă a organismului. O dietă necorespunzătoare poate cauza malnutriție, boli grave și lipsă de energie.

De aceea, este foarte importantă cunoașterea și chiar evitarea alimentelor care pot fi periculoase pentru sănătatea ta.

Băuturile carbogazoase

Astfel de băuturi conţin o cantitate mare de acid fosforic, care împiedică absorbția calciului. Din această cauză, ar trebui să te abții să consumi asemenea băuturi.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Băuturi care macină oasele. Cafeaua

Deși sunt recunoscute multe dintre beneficiile cafelei, deși este un produs natural, trebuie consumată cu atenție și moderație. Altfel spus, chiar dacă adori cafeaua, nu trebuie să bei mai mult de trei cești pe zi, deoarece conține un produs organic numit xantină, care stimulează eliminarea calciului prin intermediul urinei, ceea ce afectează oasele.

Alimente și băuturi care macină oasele

Sarea

Acest produs, consumat în exces, poate afecta sistemul osos din cauza sodiului din compoziţia sării, care, de asemenea, determină eliminarea calciului.

Băuturi care macină oasele. Alcoolul

Abuzul de alcool este foarte dăunător pentru sistemul osos din cauză că alcoolul contribuie la creșterea excreției calciului prin intermediul urinei. Dacă obișnuiești să bei zilnic un pahar de vin roșu sau două, este bine pentru sănătate, în general, dar excesul de alcool afectează oasele.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

Alimente și băuturi care macină oasele

Carnea

Dacă mănânci multă carne, corpul tău va primi multe proteine, deci o cantitate mare de amino-acizi, incluzând metionina, principalul furnizor de sulf în organism. În exces însă, acest amino-acid va crește prea mult cantitatea de calciu eliminată prin urină. În schimb, consumul de proteine vegetale va permite o echilibrare a calciului în organism, de aceea este recomandat consumul moderat de carne.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

 Uleiurile hidrogenate, inamic pentru sistemul osos

Uleiurile natural obținute conțin un procent ridicat de vitamina K, necesară pentru un sistem osos sănătos. Însă procesul de producere a uleiurilor hidrogenate deteriorează această vitamină. Astfel de uleiuri se regăsesc în unele dulciuri care se vând în magazine, de aceea ar trebui evitate astfel de produse. Iată un motiv bun să faci dulciuri acasă!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private