Sari la conținut

Băuturi care scad colesterolul. Include-le în dieta ta și vei observa schimbarea în bine!

bautura cardiologilor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sucul de rosii, băutura recomandată și consumată de medicii cardiologi

Băuturi care scad colesterolul. Include-le în dieta ta și vei observa schimbarea în bine!

Colesterolul este o substanță care se găsește în organism și există două tipuri de colesterol: unul este colesterolul rău, iar celălalt este colesterolul bun.

Colesterolul rău sau lipoproteina cu densitate mică este cea care poate provoca blocaje la nivelul arterelor, în schimb, colesterolul bun sau lipoproteina cu densitate mare este cea care ajută la funcționarea ficatului. Când LDL-ul este mare, crește riscurile de boli de inimă și, prin urmare, este important să ții sub control nivelul colesterolului.

Dieta și rutina de antrenament, împreună cu stilul de viață, joacă un rol foarte important în nivelul de colesterol.

Consumul de cantități excesive de zahăr sau alimente procesate sau grăsimi saturate poate crește consumul de colesterol. În mod similar, băuturile bogate în zahăr și sucurile adăugate pot crește colesterolul.

Băuturi care scad colesterolul. Include-le în dieta ta și vei observa schimbarea în bine!

Cu toate acestea, puteți adopta aceste obiceiuri de băut care te pot ajuta să pierzi colesterolul dacă nivelul este mai ridicat.

1. Include ceaiul verde în dieta ta. Această băutură conține antioxidanți și catechine care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău. De asemenea, prezenta cofeinei ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun. Ceaiul negru poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol, dar nu la fel de mult ca cel al ceaiului verde, deoarece ceaiul verde are cantități mai mari de catechine prezente în el.

2. Limitați consumul de băuturi acidulate. Acestea conțin cantități mari de zaharuri care pot crește nivelul de colesterol. Consumul acestor băuturi nu doar crește LDL-ul, ci și reduce nivelul HDL, ceea ce ajută la eliminarea LDL din organism.

3. Adaugă lapte de soia în dieta ta. În loc de lapte de lapte, adaugă lapte de soia în dieta ta. Înlocuirea laptelui obișnuit cu lapte de soia poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL.

4. Bea cantități adecvate de apă. Creșterea aportului de apă poate ajuta la scăderea colesterolului LDL. Atunci când bei cantități adecvate de apă, riscurile de a dezvolta obezitate și diabet sunt, de asemenea, reduse.

5. Includeți sucul de roșii în dieta dumneavoastră. Sucul de roșii conține licopen, care poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, constă din fibre care pot ajuta la nivelul colesterolului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.