Sari la conținut

Bea acest ceai în fiecare dimineață! Un reputat neurochirurg a dezvăluitun mare secret

alimente care ne dau energie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Bea acest ceai în fiecare dimineață! Recent, Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat de ce este benefic ceaiul verde pentru creier.

Ceaiul verde este consumat frecvent de japonezi și indieni, iar celebrul neurochirurg recomandă să se consume și la noi, este bun pentru creier.

Bea acest ceai în fiecare dimineață! Un reputat neurochirurg a dezvăluitun mare secret

„Am fost de vreo șapte ori în Japonia şi în India de vreo trei ori. I-am văzut pe japonezi cu ceaiul verde, ei nu prea beau cafea. Am văzut oameni foarte educaţi, cadre universitare, care beau ceai verde. Am citit un articol în care se spunea că ceaiul verde este bun şi pentru căile urinare. Nu ştiu care este adevărul, însă sigur e bun pentru creier”, a spus Vlad Ciurea. „Desface anumite legături între celulele nervoase, plus hidratarea pe care o dă”, a subliniat acesta.

„Sunt adeptul ceaiului verde, însă dimineaţa, până în prânz”, a precizat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor la Antena 3.

Vlad Ciurea a spus „să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”.

„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Ulterior, a vorbit despre rutina de dimineață. Conform spuselor Prof. Dr. Vlad Ciurea, ar trebui să ne trezim devreme dimineața, să aerisim bine casa și să facem câteva exerciții fizice lejere pentru a ajuta creierul să se încălzească.

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele”, a explicat acesta, potrivit sursa citată.

„Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate ‘dejectele’ tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune ”locomotiva” în mișcare”, a adăugat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Odihna e crucială pentru sănătatea creierului

De altfel, acesta a explicat că există trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului uman: apa, oxigenul și odihna.

Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!

Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel