sâmbătă, iunie 19, 2021

Beatrice Mahler explică. Ca prin miracol, numărul cazurilor de COVID a scăzut, lumea se pregăteşte de concedii, au căzut măştile şi pare că ne întoarcem la viaţa de dinainte de pandemie. Să fie acesta

efectul vaccinării sau e doar un respiro înainte de confruntarea cu “valul patru”? Dr. Beatrice Mahler adirectorul Institutului “Marius Nasta” explicat, în cadrul EVZ Play, ce se întâmplă cu numărul cazurilor. 

”Dacă comparăm anul acesta cu anul trecut, lucrurile sunt diferite. Anul trecut nu știam foarte multe despre ce înseamnă virusul. Lucrurile au fost altfel. Am învățat despre cum se transmite, cât timp avem imunitate, acum avem mai multe informații, prin urmare acest cumul de factori ne ajută să fim pe un teren pe care începem să îl cunoaștem, din punct de vedere medical.

Acest pas de relaxare care s-a produs vine pe o nevoie a noastră a tuturor de a reveni la viața normală. Percepem acest mic pas ca pe o mare relaxare însă avem suficient de multe restricții încă,” a explicat dr. Beatrice Mahler.

Medicul a precizat că lucrurile pot să meargă într-o direcție relativ bună dacă vom ajunge să imunizăm o mare parte din populație. ”Bună, din perspectiva mea, ca medic care stau în spital, înseamnă să nu mai am pacienți care să moară din cauza infecției cu SARS-CoV-2,” a adăugat dr. Mahler.

Cu toate astea, nu scăpăm de coronavirus, o să ducem această boală mulți

ani înainte, atrage atenția medicul. De aceea, mai precizează că avem nevoie de spitale care să trateze Covid în toată țara.

Ultimele stiri

Parteneri