sâmbătă, aprilie 1, 2023

Până pe 11 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.118.549 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit comunicatului emise de Grupul de Comunicare Strategică.

1.064.834 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.648 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a explicat în contextul actual, care este profilul pacientului internat în valul al patrulea al pandemiei. Spre deosebire de valurile anterioare, acum, principalele victime ale virusului sunt tinerii.

Aceasta a menționat că spitalele din Capitală sunt aproape pline din cauza valului de îmbolnăviri. Spre exemplu, la Institutul Marius Nasta s-au suplimentat paturile, însă în ultimele zile au fost chiar şi 10-15 internări în fiecare zi.

„Pe de-o parte ajung destul de târziu, pe de altă parte observăm și o evoluție destul de rapidă a simptomelor respiratorii față de celelalte momente ale pandemiei pentru o categorie de pacienți. Nu putem spune că doar cei tineri sunt afectați, dar într-adevăr, numărul tinerilor care sunt internați în acest moment este mai mare, cu vârste de la 18 ani, pacient de 20 de ani în Terapie, sunt mai mulți tineri față de valurile precedente.

Te-ar mai interesa: Alimentul care RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL în tot corpul....

În cursul acestei săptămâni am suplimentat paturile cu un număr de 42, dar de miercuri, numărul de internări care vin zilnic către Marius Nasta de COVID este foarte mare, 10-15 pacienţi, un număr de pacienţi care dacă se păstrează în aceeaşi direcţie, probabil că va duce la umplerea secţiei în următoarele zile, ceea nu ne dorim cu siguranţă.

„Purtarea măştii este o soluţie, chiar dacă suntem vaccinaţi, chiar dacă nu ne covine”

Din păcate, situaţia, într-adevăr, trebuie să ne facă foarte atenţi, cu atât mai mult cu cât există transmitere comunitară, iar acest lucru ar trebui să ne responsabilize pe fiecare din noi. Lupta cu pandemia nu o putem duce doar la nivel de societate, dacă nu o tratăm individual, dacă nu ne responsabilizăm şi să înţelegem că pentru anumite situaţii, purtarea măştii este o soluţie, chiar dacă suntem vaccinaţi, chiar dacă nu ne covine. Până la urmă este extrem de important să nu fim bolnavi şi să nu îmbolnăvim pe cei de lângă noi.”

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private