sâmbătă, mai 30, 2020

Bebeluşul de două luni, care a murit la sfârşitul săptămânii trecute, după botez, în comuna Ciurea, din Iaşi, s-a înecat cu lapte, susţin surse din cadrul anchetei. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că slujba de botez s-a desfăşurat normal.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX, că, în urma efectuării necropsiei bebeluşului în vârstă de două luni, mort după botez, a fost stabilit că micuţul a făcut stop cardiorespirator, după ce s-ar fi înecat cu lapte.

Citește și:

La rândul lor, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că slujba de botez s-a desfăşurat normal şi că preotul nu a făcut niciun gest neobişnuit.

Marian Timofte, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţine că atât slujba, cât şi gestul scufundării copilului au fost la fel cum sunt de fiecare dată şi că bebeluşul a plâns, că a fost legănat şi i-a fost dată suzeta.

Citește și:

„L-am întrebat pe preot dacă ia în calcul totuşi posibilitatea ca la momentul scufundării în apă copilul să fi înghiţit apă şi el a exclus total. La spital am înţeles că s-a găsit lapte în gura copilului, nu ştie preotul ce ar fi putut duce la decesul copilului, era foarte afectat de tot ce s-a întâmplat. El, după ce încheiase slujba, era în Sfântul Altar când a auzit în biserică agitaţie, atunci s-a întors şi împreună cu tatăl copilului au aplicat primele manevre de resuscitare până a venit salvarea”, a declarat, luni, presei, Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Citește și:

Oamenii din satul Curături, comuna Ciurea, consideră că preotul nu a fi greşit cu nimic şi spun că imediat după incident părinţii erau disperaţi. Soţia clopotarului a declarat că soţul său i-a povestit că totul s-ar fi petrecut normal şi că cel mic a plâns şi înainte şi după ce a fost scăldat în cristelniţă.

„A fost totul normal, copilul a plâns şi înainte şi după, i-a mai dat ca să îl împace oleacă din biberon, a avut loc botezul, înconjurul mesei, îmbrăcarea copilului şi la împărtăşanie… cred că nu mai respira. Naşul a observat că avea vânăt la tâmple, probabil de plâns, că a plâns foarte mult şi înainte şi după”, a explicat femeia.

Parteneri