Sari la conținut

Bebeluș născut sub dărămături, în Siria. Toată familia micuței a murit în urma cutremurului

Sursă: DIGI24

Din cuprinsul articolului

Operațiunile de salvare din Turcia și Siria în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade de luni și a replicilor acestuia au lăsat numeroase imagini cu copii eliberați dintre dărâmături. Dar probabil că niciunul nu este la fel de mic ca nou-născutul salvat în orașul sirian Jindires.

Mamei sale i s-a rupt apa la scurt timp după dezastru și a născut înainte de a muri, a declarat o rudă. Tatăl ei, patru frați și o mătușă au murit, de asemenea, în cutremur.

Potrivit AFP, bebelușul este singurul supraviețuitor al familiei sale. Un martor a relatat că nou-născutul avea chiar și cordonul ombilical intact atunci când a fost scos dintre dărâmăturile unei clădiri de patru etaje, acoperit de praf. Ea a fost apoi transferată de la Jindires la un spital din Afrin (Siria este implicată într-un război civil de aproape 12 ani, iar ambele orașe se află sub controlul rebelilor). Ea avea mai multe răni și era în stare de hipotermie, dar a fost tratată și acum este stabilă.

Salvarea miraculoasă a lui Aya

Aya s-a născut sub dărâmături, iar unul dintre bărbații care lucrau ca salvator a tăiat cordonul ombilical cu un cuțit și a scos-o. „A ajuns la spitalul nostru în brațele unui vecin al familiei sale”, a declarat Marouf. Bebelușul era „într-o stare foarte proastă”, a declarat medicul prin telefon pentru dpa.

El a spus că Aya „avea membrele albastre” și că avea tăieturi pe tot corpul, care era acoperit de praf. „Dacă nu ar fi fost găsită la timp, copilul ar fi murit într-o oră”, a spus el. Aya s-a îmbunătățit și „este mult mai bine și răspunde”.

Familia bebelușului era formată din refugiați din provincia siriană Deir al-Zour din estul Siriei, a adăugat medicul. „Echipele noastre fac o cursă contra cronometru pentru a salva mai multe vieți”, a declarat Raed Saleh, șeful organizației de salvare Căștile Albe, care lucrează în principal în zona de vizavi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel