miercuri, mai 31, 2023

Porivit unui comunicat oficial transmis de DSU, a fost întreprinsă o misiune de salvare a doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina. Este vorba de un băiețel de numai 5 zile și o fetițp de 14 zile cu probleme grave de sănătate. Bebelușii urmează să fie tratați în spitalele de specialitate din București și Timișoara.

„Doi nou-nascuti, un băiețel de 5 zile si o fetiță de 14 zile, cu probleme grave de sanatate au fost transportați cu o ambulanța ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, fiind mai apoi predați echipajelor SMURD, aflate la fața locului.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

În vederea operaționalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate. Astfel, băiețelul de numai 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului De Operare Aeromedical Iași la aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Odată predat băiețelul, acesta a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestuia.

Totodată, cel de-al doilea nou-născut a fost transportat terestru, cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, fiind mai apoi preluat de același elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranța la Iași. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița aflată sub îngrijiri medicale în Iași va fi transportată de urgență în București.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Dorim să mulțumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuți și anume, echipele medicale ucrainene, echipele medicale detașate la vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureș, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Iași, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluși pe tot parcursul zborurilor”, potrivit comunicatului transmis de DSU.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private