Sari la conținut

Beneficii neștiute ale fibrelor. Protejează împotriva cancerului de colon

fibre
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Cate fibre sunt necesare pentru a slabi

Din cuprinsul articolului

Beneficii neștiute ale fibrelor. Schimbând doar câteva obiceiuri, puteți crește aportul zilnic de fibre și puteți profita de toate beneficiile sale pentru sănătate. Uite ce alimente conțin fibre: cerealele integrale.

Alegeți cereale integrale sau fulgi de ovăz în locul cerealelor clasice pentru micul dejun. Pentru un rezultat și mai bun, adăugați la laptele sau iaurtul dvs. împreună cu cerealele și fructele uscate, precum și nucile.

Înlocuiți cât mai multe alimente „albe” cu cereale integrale, cum ar fi pâinea albă cu cereale integrale, orezul alb cu orez brun sau sălbatic, pastele clasice cu cereale integrale.

Faceți prăjituri și fursecuri folosind făină integrală de grâu.

Includeți în programul dvs. cel puțin o dată pe săptămână o legumă și altă dată o legumă grasă. De asemenea, puteți include leguminoase precum linte, năut, fasole cu ochi negri în salatele dumneavoastră reci sau calde.

Consumați multe fructe și legume în fiecare zi. Optați pentru fructe întregi în detrimentul sucurilor și pentru legume crude în detrimentul celor gătite, ori de câte ori este posibil. Adăugați nuci sau fructe uscate în gustările dumneavoastră.

Îmbogățiți-vă salata de fructe cu câteva semințe, cum ar fi semințe de floarea-soarelui, semințe de in, semințe de dovleac, susan, chia etc.

Cu toate acestea, este nevoie de atenție pentru a evita o creștere bruscă a fibrelor și nici un consum exagerat. Cel mai bine este să creșteți treptat aportul acestora pe parcursul a câteva săptămâni. De asemenea, pentru o performanță optimă a acestora, este important să se bea suficientă apă.

Beneficiile multiple ale fibrelor

  • Ele reglează buna funcționare și sănătatea intestinului.
  • Reduc nivelul colesterolului „rău” și, prin extensie, al colesterolului total.
  • Protejează împotriva cancerului de colon.
  • Reglează nivelul de glucoză din sânge, ceea ce duce la o reducere a apariției diabetului de tip 2.
  • Contribuie la pierderea în greutate, deoarece alimentele bogate în fibre au, de obicei, o cantitate mai mică de calorii, creând în același timp o senzație de sațietate în cantități mai mici, potrivit Health.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel