Beneficii uimitoare ale sucului de iarbă de grâu: o bombă cu nutrienți și vitamine

Beneficii uimitoare ale sucului de iarbă de grâu. Nu ar trebui să existe compromisuri, când vine vorba de sănătate. Există multe fructe, legume și ierburi naturale care ar trebui să devină parte din dieta ta zilnică dacă vrei o viață sănătoasă și în formă.

Iarba de grâu este unul dintre superalimentele cu beneficii puternice și un must-have în fiecare zi. Făcută din planta Triticum aestivum, iarba de grâu este consumată în mare parte ca suc proaspăt, dar este disponibilă și sub formă de pudră și capsule.

Sucul proaspăt de iarbă de grâu este adesea numit hrană vie de către experții în sănătate. Potrivit nutriționiștilor, există nenumărate beneficii ale iarbii de grâu de care te poți bucura. De la a fi un tonic zilnic pentru sănătate până la a ajuta la tratarea unor boli specifice, sucul de iarbă de grâu este pur și simplu un must-have.

Beneficii pentru sănătate ale sucului de iarbă de grâu

Iată în cele ce urmează beneficiile vindecătoare ale ierbii de grâu:

  1. Încărcat cu nutrienți: Potrivit nutriționiștilor, sucul de culoare verde strălucitor este încărcat cu nutrienți și antioxidanți, care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ, menținând organismul liber de stres și boli. Iarba de grâu este, de asemenea, o sursă excelentă de multe vitamine și minerale diferite, în special vitaminele A, C și E, precum și fier, magneziu, calciu și aminoacizi.
  2. Elimină infecția: Iarba de grâu are clorofilă care, la randul ei, are proprietati antibacteriene. Dacă aplicați puțin suc de iarbă de grâu pe piele, acesta ajută la tratarea arsurilor și a leziunilor prin prevenirea infecțiilor. Cercetările arată că consumul regulat de suc de iarbă de grâu ajută la tratarea infecțiilor rezistente la antibiotice.
  3. Ajută la reducerea colesterolului: Sănătatea inimii este foarte importantă și, prin urmare, toate elementele vitale trebuie să funcționeze corect pentru asta. Multe studii au susținut că sucul de iarbă de grâu poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău din organism, ceea ce poate elimina și mai mult orice risc de boli de inimă care pun viața în pericol. Colesterolul bun, conform medicilor, este necesar pentru a produce hormoni și a produce bilă, iar prea mult colesterol în sânge poate bloca fluxul sanguin și poate provoca probleme cardiace precum atac de cord, accident vascular cerebral etc.
  4. Ajută la pierderea în greutate: Pe lângă faptul că furnizează nutrienți și menține inima optimizată, sucul de iarbă de grâu ajută și la stimularea metabolismului, care la rândul său ajută la pierderea în greutate. Iarba de grâu este bogată în tilacoizi, care sunt compartimente mici găsite în plante care au clorofilă în ele și absorb lumina solară pentru fotosinteză. Experții spun că tilacoizii pot promova sațietatea și pierderea în greutate.
  5. Ajută o digestie sănătoasă: Iarba de grâu are niveluri extrem de ridicate de enzime care ajută la digestie, ajutându-vă corpul să descompună alimentele și să absoarbă nutrienții. Potrivit unui studiu publicat în Functional Foods in Health and Disease, iarba de grâu ajută enorm la digestie. Iarba de grâu are și efecte de detoxifiere, deoarece vă ajută să vă curățați intestinele. Acest lucru duce, de asemenea, la mai puține gaze, balonare și disconfort abdominal. Iarba de grâu poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea constipației, a sindromului de colon iritabil și a altor probleme digestive.
  6. Îmbunătățește funcția cognitivă: O doză de suc de iarbă de grâu ajută, de asemenea, la îmbunătățirea funcției mentale generale și la ameliorarea anxietății. Are efecte neuroprotectoare care permit o mai bună funcție cognitivă și poate ajuta la prevenirea și tratarea problemelor degenerative precum Alzheimer și boala Parkinson.

Recent Posts

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

11 minute ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

41 de minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

o oră ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Citeste si: