Sari la conținut

Beneficiile a trei cești de cafea pe zi pentru sănătatea ta

Consumul de cafea și infecțiile virale sau gripă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Nu beți cafea dacă aveți infecții virale sau gripă

Beneficiile a trei cești de cafea pe zi pentru sănătatea inimii arătate de un nou studiu. Acesta aduce vești bune pentru iubitorii de cafea.

Potrivit cercetărilor, băutura preferată a multora poate avea un impact semnificativ asupra sănătății inimii. Consumul a trei cești de cafea pe zi ar putea reduce semnificativ riscul de boli de inimă și de deces prematur.

Beneficiile a trei cești de cafea pe zi pentru sănătatea inimii

Antioxidanții prezenți în boabele de cafea au fost identificați ca factori cheie în îmbunătățirea sănătății inimii. Aceștia ajută la accelerarea metabolismului, reduc umflarea și limitează acumularea de grăsime.

Aceste beneficii se aplică chiar și cafelei decofeinizate, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de cofeină pentru a profita de efectele pozitive ale acestei băuturi.

Dr. Peter Kistler de la Baker Heart Institute din Melbourne subliniază că există unele preocupări legate de faptul că cafeaua poate accelera ritmul cardiac și ar putea agrava problemele cardiace.

Cu toate acestea, datele obținute din studiu arată că băutul regulat de cafea ar trebui să fie inclus în dieta zilnică ca parte a unui stil de viață sănătos.

cafea dimineata
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Studiul a implicat date colectate de la 382.000 de indivizi din Marea Britanie, urmărindu-le obiceiurile și starea de sănătate timp de până la 10 ani.

Concluzia a fost că persoanele care consumau între două și trei cești de cafea pe zi înregistrau cele mai semnificative îmbunătățiri ale sănătății inimii. Cu toate acestea, cel mai mic risc de stop cardiac sau accident vascular cerebral a fost observat la cei care consumau doar o ceașcă de cafea pe zi.

Aceste cercetări vor fi prezentate la conferința Colegiului American de Cardiologie și urmează să investigheze siguranța consumului de cafea pentru persoanele cu boli de inimă.

În lumina acestor descoperiri, Dr. Kistler a subliniat că iubitorii de cafea pot fi liniștiți, putând să continue să se bucure de această băutură, chiar și în cazul în care au afecțiuni cardiace.

Cafeaua este recunoscută pentru proprietățile sale de a stimula creierul, de a spori vigilența mentală și de a reprezenta o componentă vitală a vieții de zi cu zi a multor oameni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel