Sari la conținut

Beneficiile apei cu zahăr. Medic: Da, nu face rău..

Din cuprinsul articolului

Beneficiile apei cu zahăr în criza diabetică. Un renumit medic explică ce pot face oamenii când se confruntă cu stări de rău.

Medicul Cristian Pandrea, coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR și al Serviciului de Ambulanță SANADOR, a explicat care sunt beneficiile apei cu zahăr atunci când o persoană se confruntă cu stări de rău:

„O persoană care constată că are amețeli, tulburări de echilibru, durere de cap, deci intuiește că ar putea avea un accident vascular. Sună la 112?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Exact! Este varianta cea mai bună! Sună și la Sanador, uneori, în dispecerat…“, a replicat medicul Cristian Paandrea.

„Ce ar trebui să facă? Să se așeze pe scaun, să bea lichid, să bea un ceai?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Cel mai bine e să se așeze într-un loc și dacă se poate să nu fie singur e foarte bine, asta ar ajuta! Dacă e singur, se așează liniștit într-un loc, nu trebuie să bea niciun ceai, ci trebuie doar să aștepte liniștit și așezat, pentru a evita eventuale traumatisme produse de eventuale căderi, potrivit DC News.

Apa cu zahăr poate fi un remediu. Ea nu face rău, ăsta e avantajul, dar poate să facă bine.“, a spus medicul.

„Chiar dacă e diabetic?“, a insistat Val Vâlcu.

„Da, nu face rău. O criză diabetică căreia îi adaugi 100-200 de ml de lichid dulce nu face mai rău decât e. Nu strică, dar strică foarte tare dacă celula nervoasă a unui om stă fără glucoză o perioadă prea lungă de timp. Leziunile, după un timp, devin greu de rezolvat“, a conchis Cristian Pandrea.

Primul semn al diabetului zaharat

Dr. Cristian Pandrea a fost întrebat despre semnele diabetului zaharat și testul de hemoglobină glicozilată:

„Să vorbim de glicemie, unde sunt teste care poate nu au surprins momentul în care ai avut glicemia crescută. Unii, când merg la analize, cu o zi înainte își impun un oarecare regim și evită dulciurile. Totuși, există hemoglobina glicozilată. E un test care arată istoricul“, a spus Val Vâlcu.

„E o memorie a stării glicemiei. Se apelează, dar nu cred că există vreun screening, deși eu l-aș face, dacă ar fi după capul meu. Nu e ceva sofisticat, e la îndemână și costă puțin. Eu l-aș transforma în screening. Sigur că, pe de altă parte, medicii de familie fac treaba asta chiar dacă nu e obligatoriu.

Pe de altă parte, diabetul zaharat are și alte semne și simptome, dar primul semn de diabet la aproximativ 10% din diabetici, este coma diabetică. Este semnul inaugural“, a spus medicul Cristian Pandrea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel