Beneficiile cireșelor: câte poți mânca pe zi? Ce vitamine au?

Din cuprinsul articolului

Cireșul nu este orice fruct, ci este considerat un superfruct. Ce înseamnă? Superfructele sunt acele alimente care, datorită proprietăților lor antioxidante și de întinerire, întăresc imunitatea și te mențin tânăr în interior și în exterior.

Carnoase, dulci și răcoritoare, cireșele sunt un fruct de vară cu o mare putere antioxidantă și o compoziție nutritivă care oferă multe beneficii sănătății noastre. Originea acestui fruct se află în Marea Neagră și Marea Caspică, ajungând ulterior în Europa și Asia, prin păsări și migrații umane.

În Spania, cele cultivate în valea Jerte (Cáceres) sunt foarte populare și sunt cultivate în multe țări ale lumii, nu numai în cele cu climat temperat, ci și în Rusia. OMS recomandă consumul acestora.

Beneficiile cireșelor. Este recomandabil să consumați cireșe coapte atunci când arată roșu intens, și nu numai pentru că sunt mai dulci, ci și pentru că nutrienții sunt mai concentrați.

Valoare nutritionala:
Calorii: 50
Grăsime totală: 0,3 g
Sodiu: 3 mg
Potasiu: 173 mg
Carbohidrați: 12 g
Fibre alimentare: 1,6 g
Zaharuri: 8 g
Proteine: 1 g
Vitamina C: 10 mg
Calciu: 16 mg
Fier: 0,3 mg
Magneziu: 9 mg

Proprietăți și beneficii:

Purificare

Cireșele au fost folosite pentru curățarea intestinală de secole. Ele ajută la eliminarea toxinelor și acest lucru se datorează faptului că pigmenții care le dau culoarea violet sunt antociani.

Antioxidanți

Antocianinele din cireșe sunt antioxidanți foarte puternici. Conform studiilor efectuate la Universitatea din Arizona, cireșele sunt fructele cu cea mai mare concentrație de flavonoizi.

Combateți inflamația musculară

Antocianinele pot reduce inflamația și simptomele artritei și ale gutei. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, cireșele sunt recomandate pentru combaterea durerilor de tendon și mușchi.

Acestea conțin melatonină

Cireșele sunt unul dintre puținele alimente care conțin melatonină, un antioxidant care ajută la reglarea ritmului cardiac al organismului și a ciclurilor de somn.

Bun pentru memorie

Asociația Americană împotriva Alzheimer include cireșele ca parte a alimentelor benefice pentru memorie datorită antioxidanților săi.

Printre numeroasele beneficii ale cireșelor, se evidențiază, de asemenea, că acestea ajută la combaterea constipației, la reglarea nivelului de zahăr din sânge; întărește sistemul imunitar; reduce acumularea de gaze intestinale și disconfortul digestiv; ajută la relaxarea și calmarea stării de spirit … Deci este un fruct cu adevărat sănătos, care merită inclus în dieta noastră. Din toate aceste motive, OMS recomandă consumul său.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: