Sari la conținut

Beneficiile cireșelor: câte poți mânca pe zi? Ce vitamine au?

cireșele
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
cireșele sunt excelente pentru sănătatea rinichilor

Din cuprinsul articolului

Cireșul nu este orice fruct, ci este considerat un superfruct. Ce înseamnă? Superfructele sunt acele alimente care, datorită proprietăților lor antioxidante și de întinerire, întăresc imunitatea și te mențin tânăr în interior și în exterior.

Carnoase, dulci și răcoritoare, cireșele sunt un fruct de vară cu o mare putere antioxidantă și o compoziție nutritivă care oferă multe beneficii sănătății noastre. Originea acestui fruct se află în Marea Neagră și Marea Caspică, ajungând ulterior în Europa și Asia, prin păsări și migrații umane.

În Spania, cele cultivate în valea Jerte (Cáceres) sunt foarte populare și sunt cultivate în multe țări ale lumii, nu numai în cele cu climat temperat, ci și în Rusia. OMS recomandă consumul acestora.

Beneficiile cireșelor. Este recomandabil să consumați cireșe coapte atunci când arată roșu intens, și nu numai pentru că sunt mai dulci, ci și pentru că nutrienții sunt mai concentrați.

Valoare nutritionala:
Calorii: 50
Grăsime totală: 0,3 g
Sodiu: 3 mg
Potasiu: 173 mg
Carbohidrați: 12 g
Fibre alimentare: 1,6 g
Zaharuri: 8 g
Proteine: 1 g
Vitamina C: 10 mg
Calciu: 16 mg
Fier: 0,3 mg
Magneziu: 9 mg

cireșele

Proprietăți și beneficii:

Purificare

Cireșele au fost folosite pentru curățarea intestinală de secole. Ele ajută la eliminarea toxinelor și acest lucru se datorează faptului că pigmenții care le dau culoarea violet sunt antociani.

Antioxidanți

Antocianinele din cireșe sunt antioxidanți foarte puternici. Conform studiilor efectuate la Universitatea din Arizona, cireșele sunt fructele cu cea mai mare concentrație de flavonoizi.

Combateți inflamația musculară

Antocianinele pot reduce inflamația și simptomele artritei și ale gutei. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, cireșele sunt recomandate pentru combaterea durerilor de tendon și mușchi.

Acestea conțin melatonină

Cireșele sunt unul dintre puținele alimente care conțin melatonină, un antioxidant care ajută la reglarea ritmului cardiac al organismului și a ciclurilor de somn.

Bun pentru memorie

Asociația Americană împotriva Alzheimer include cireșele ca parte a alimentelor benefice pentru memorie datorită antioxidanților săi.

Printre numeroasele beneficii ale cireșelor, se evidențiază, de asemenea, că acestea ajută la combaterea constipației, la reglarea nivelului de zahăr din sânge; întărește sistemul imunitar; reduce acumularea de gaze intestinale și disconfortul digestiv; ajută la relaxarea și calmarea stării de spirit … Deci este un fruct cu adevărat sănătos, care merită inclus în dieta noastră. Din toate aceste motive, OMS recomandă consumul său.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel