Sari la conținut

Pui zahăr peste căpșuni? Această greșeală poate fi fatală!

Sursă foto: arhiva Doctorul zilei
Efectele benefice ale căpșunilor asupra sănătății

În aceste luni de primăvară în care deja ne-am săturat să consumăm pere, mere și portocale, căpșunile devin reginele fructelor.

Sărace în calorii, bogate în vitamine și antioxidanți, este o încântare să le consumi proaspete. Ele stau la baza preparatelor dulci clasice atunci când sunt combinate cu ingrediente precum ciocolata sau smântâna.

Căpșunile sunt pe cât de fragile și originale, pe atât de frumoase și gustoase. Roșul lor intens, forma lor conică a inimii și dulceața lor le-au făcut un simbol al glamourului gastronomic.

Capsunile simple sau pudrate cu zahar reprezinta desertul preferat in cazul multor persoane, insa putini stiu ca aceasta combinatie poate avea efecte devastatoare pentru organism.

Mulți dintre noi alegem să punem zahăr pe căpșuni și să le consumăm ca un desert răcoros de vară. Căpșunile sunt bogate în substanțe nutitive, extrem de benefice pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a organismului nostru.

Aceste fructe au cel mai mare conținut de nutrienți, printre aceștia numărându-se vitamina C, potasiul, manganul, folatii, fibrele și antioxidanții, potrivit sănătatea.ro.

Zahărul practic anulează toți acești nutrienți și vitamine. Probabil nu vă așteptați, însă zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial.

Zahărul este considerat de specialiști mai periculos decât alcoolul și țigările. Tot zahărul se face responsabil pentru diabet, bolile de inimă și chiar pentru cancer.

Proprietățile căpșunilor și beneficiile acestora

Conțin puține calorii, doar între 30 și 35 la 100 de grame. Prin urmare, sunt perfecte pentru dietele celor care urmăresc să slăbească.

Conțin antocianine, care sunt pigmenți care ajută la reducerea colesterolului și a riscului de hipertensiune arterială.

Sunt foarte bogate în apă, vitamine, antioxidanți, potasiu și calciu. Prin urmare, au proprietăți importante de hidratare.

Sunt bogate in vitamine, in special C. Asta inseamna ca ne ofera apararea necesara pentru a face fata racelii si altor virusi, precum si un excelent antiinflamator natural.

Au o cantitate mare de fibre, deci ajuta la combaterea constipatiei.

Ne pun într-o dispoziție mai bună, deoarece au vitamina B1, care este cunoscută sub numele de vitamina dispoziției.

Acestea protejează și hidratează pielea și părul, deoarece sunt menținute într-o stare mai bună datorită conținutului lor ridicat de Omega-3, magneziu și cupru.

Conțin flavonoide și fenoli, așa că ne ajută să menținem creierul în stare bună și să încetinim îmbătrânirea celulelor.

Ajută sănătatea oaselor datorită cantității mari de magneziu, potasiu și vitamina K.

Sursă FOTO: Unsplash

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: