joi, mai 26, 2022

Pătrunjelul este o plantă cu flori originară din Marea Mediterană. Cele mai comune două tipuri sunt frunzele crete franceze și frunzele plate italiene.

De-a lungul anilor, pătrunjelul a fost folosit pentru a trata afecțiuni precum hipertensiunea arterială, alergiile și bolile inflamatorii.

Astăzi, este folosit pe scară largă ca plantă proaspătă culinară sau condiment uscat. Este de culoare verde aprins și are o aromă ușoară, amară, care se potrivește bine cu multe rețete.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Adesea etichetat ca fiind una dintre cele mai puternice plante care luptă împotriva bolilor, pătrunjelul oferă o mare valoare nutritivă și oferă multe beneficii potențiale pentru sănătate.

„Pătrunjelul are beneficii pentru sănătatea cardiovasculară. Fluidifică sângele și previne astfel accidentele vasculare cerebrale, dar și alte boli cardiovasculare. Este și un detoxifiant natural. Are o combinație de vitamine, minerale și antioxidanți care îi dau aceste proprietăți. Echilibrează și hormonal, este indicat mai ales pentru femeile la menopauză. De asemenea, are efect antiinflamator. Este bun și în reumatism”, a explicat medicul Anca Hâncu în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

„100 de grame depășesc deja necesarul de Vitamina C pentru o zi”, a mai spus specialistul.

În cadrul aceleași emisiuni, doctorul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit secretul pentru un mujdei de usturoi sănătos, ideal pentru mențierea unei sănătăți cardio-vasculare.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private