Sari la conținut

Beneficiile frunzelor de viță de vie. Au proprietăţi vindecătoare miraculoase

Frunzele de viță de vie fac parte, fără îndoială, din cele mai delicioase mâncăruri tradiționale. Dar frunzele de viță de vie au și alte aplicații utile, pe care le veți descoperi în acest articol.

Aceste frunze sunt bogate în vitamine și minerale. Le găsim ambalate în diferite recipiente, dar cea mai sănătoasă opțiune este cu siguranță cea proaspătă. Frunzele de viță de vie au cel mai bun gust atunci când sunt fierte la aburi.

Proprietăți antiinflamatorii

Frunzele de viță de vie combat inflamațiile. Inflamația cronică este un factor major care contribuie la o serie de boli, cum ar fi bolile de inimă și Alzheimer. Inflamația provoacă, de asemenea, artrită și boli gastrointestinale.

Stilul de viață și genele contribuie la apariția și dezvoltarea inflamației, dar o dietă sănătoasă cu alimente antiinflamatoare este cea mai bună strategie pentru a sta departe de bolile periculoase.

Calitățile nutriționale ale frunzelor de viță de vie

Persoanele care au grijă de greutatea lor ar trebui să folosească frunzele de viță de vie, deoarece acestea conțin foarte puține calorii. Există 14 calorii în cinci frunze. Frunzele de viță de vie sunt o sursă bună de nutrienți.

Conțin vitaminele C, E, A, K și B6, inclusiv niacină, fier, fibre, riboflavină, folat, calciu, magneziu, cupru și mangan. O porție de frunze de viță de vie nu conține nici grăsimi, nici colesterol și este foarte săracă în sodiu și zahăr.

Nivel scăzut de zahăr în sânge

O porție de frunze de viță de vie este foarte nutritivă și are ca efect limitarea nivelului de zahăr din sânge. Monitorizarea nivelului de zahăr din sânge este importantă, în special pentru persoanele care suferă de diabet care trebuie să controleze efectul fiecărui aliment asupra nivelului de zahăr. Un adult sănătos ar trebui să aibă un nivel al zahărului din sânge de 100 sau mai mic, deci frunzele de viță de vie sunt o soluție foarte sănătoasă.

Insuficiența vasculară cronică

Un studiu realizat de Departamentul de Dermatologie al Universității din Freiburg, Germania, a concluzionat că extractele din frunze de viță de vie reduc edemele la pacienții care suferă de insuficiență venoasă cronică, o boală cronică care perturbă echilibrul circulației sângelui.

Atunci când sângele întâlnește obstacole și nu poate ajunge la inimă, picioarele se umflă și rezultă edemul. Reducerea umflăturilor reduce sarcina grea asupra venelor și a sistemului vascular.

Utilizare împotriva reumatismului și a altor boli

Frunzele de viță de vie, au fost folosite timp de secole și sunt folosite în medicina naturistă împotriva durerilor de oase.

Frunzele de viță de vie sunt folosite ca ceai împotriva diareei, hepatitei, durerilor de stomac, reumatismului, durerilor de cap și febrei. Puteți usca singuri frunzele lăsându-le la soare. Frunzele uscate de viță de vie pot fi fierte în apă și băute ca ceai cu miere. O mână de frunze uscate, zdrobite, fierte în 250 ml de apă este suficientă pentru o ceașcă de ceai.

Atenție

Spălați bine frunzele de viță de vie cu apă înainte de utilizare sau uscare. Dacă ați cumpărat frunze ambalate, clătiți-le bine înainte de utilizare pentru a elimina excesul de pulbere și sodiul natural.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel