miercuri, decembrie 7, 2022

Beneficiile contactului intim pentru sănătate. Desigur ca actul intim este unul extrem de placut pentru ambii parteneri, insa stiati ca o viata intima implinita poate aduce numeroase beneficii atat corpului, cat si mintii? In timpul actului intim sunt eliberati anumiti hormoni, numiti DHEA (dehidroepiandrosteroni), care nu doar ca intaresc sistemul imunitar, ci ofera o stralucire aparte chipului.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

Iată care sunt beneficiile contactului intim asupra sănătății:

Un somn liniștitor, o stare psihică de excepție

În timpul actului intim se secretă o cantitate mare de endorfine, numite și hormonul fericirii.

De aceea este indicat ca activitatea intimă să se desfășoare și înainte de culcare. Astfel, somnul va fi odihnitor noaptea. În plus, oxitocină eliberată în timpul actului intim te va relaxa și îți va asigura un somn liniștitor.

În cazul în care actul intim are loc dimineața, ziua va începe cu multă energie și un confort psihic sporit.

Diminuează riscul de infarct

Sunt studii care arată că actul intim scade riscul de infarct, mai ales în rândul bărbaților.

Explicația constă în faptul că în timpul actului intim, ritmul cardiac ajunge și la 150 de bătăi pe minut, astfel sistemul circulator este stimulat.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

Cercetătorii susțin că bărbații care au o viață intimă stabilă, regulată, de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de infarct.

Ajungi la silueta mult visată

Va simtiti epuizati de exercitiile fizice intense practicate la sala? Stati linistiti, nu-i un capat de lume daca renuntati pentru cateva zile la aceasta rutina. Incercati in schimb sa dedicati partenerului cel putin 30 de minute a actului intim pe zi.

Te-ar mai interesa: Vești bune! Se dau bani de la stat de Sărbători. C...

Se pare ca yoga (-114 calorii), dansul (-123 calorii), mersul pe jos (-153 calorii), chiar si actul intim (-150 calorii), toate aceste activitati au acelasi efect asupra caloriilor. De asemenea, actul intim ajuta la tonifierea muschilor, iar testosteronul eliberat in urma orgasmului poate mentine sanatatea oaselor.

Ține stresul la distanță

Ce e de facut daca nu putem adormi? Bem un ceai de tei, un pahar cu lapte cald, ascultam o muzica relaxanta… dar pare ca nu are niciun efect. Ce spuneti sa va luati partenerul in brate si sa faceti dragoste?

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! Regele Charles a apărut în public...

Potrivit expertilor, persoanele care au un contact intim frecvent suporta mai bine situatiile stresante si nu sunt anxioase, cauze principale ale tulburarilor de somn. Momentul orgasmului presupune relaxare si detasare totala, iar acest lucru nu poate duce decat la un somn adanc si odihnitor.

Consolidează relația între parteneri

O viață intimă activă contribuie la consolidarea intimităţii între parteneri. Astfel iubirea lor este deplină, spun specialiștii.

Te-ar mai interesa: Alimentul care îi predispune pe bărbați la cancer ...

 Te face să pari mai tânăr

Contactul intim de trei ori pe săptămână te poate face să pari cu 10 ani mai tânăr, conform unei cercetări scoţiene ,,Este benefic pentru oamenii să aibă parte de relaţii intime plăcute,” a declarat neuropsihologul de la Spitalul Royal Edinburg. Actul intim regulat îţi menţine inima sănătoasă, te ajută să arzi calori. Cercetătorii au analizat efectele actului intim asupra inimii. Studiul a demonstrat că bărbaţii au cu 45% mai puţine şanse să dezvolte boli cardiovasculare.

Creşte imunitatea – beneficiile actului intim

Actul intim poate fi răspunsul atunci când lupţi împotriva răcelilor şi a altor probleme de sănătate. Imunoglobina A, un antigen care luptă împotriva răcelilor, creşte în momentul relaţiilor intime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private