miercuri, martie 22, 2023

Gutuile au nenumărate beneficii asupra sănătății tale. Nutrienții regăsiți în aceste fructe acționează în mod pozitiv asupra sistemului imunitar, digestiei, circulației sangvine și a metabolismului. Iată cum le poți consuma, pentru a profita de toate beneficiile miraculoase ale gutuilor!

Consumate sub orice formă, gutuile sunt fructe pline de vitamine și antioxidanți esențiali pentru organism. Deși nu sunt foarte populare, acestea sunt o mină de aur pentru sănătatea generală a organismului. Acestea pot fi consumate sub formă de dulceață, compot, pot fi coapte la cuptor sau consumate ca atare. Indiferent de modul în care le consumi, beneficiile miraculoase ale gutuilor vor fi resimțite de organismul tău.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

Antiviral natural

Datorită proprietăților antivirale, gutuile sunt un aliment adjuvant pentru gripă și răceală, pentru febră și alte bacterii patogene, ameliorând simtomele cauzate de infecții.

Stimulează metabolismul

„Ar trebui să profităm de sezonul gutuilor și să le introducem în dieta noastră. Gutuile accelerează metabolismul, îmbunătățesc funcția digestivă și ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Gutuile sunt bogate în fibre, ca majoritatea fructelor, de altfel, iar asta înseamă că introducându-le în dieta noastră ne asigurăm că sistemul nostru gastro-intestinal funcționează mai eficient”, potrivit life.ro.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

De asemenea, conținutul caloric este foarte mic (aproximativ 50 de calorii/100 de grame), motiv pentru care nu trebuie să te îngrijorezi câte fructe consumi.

Îngrijesc pielea

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți și vitamina C, gutuile mențin sănătatea și frumusețea pielii. Antioxidanții și vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi și susțin înlocuirea celulelor moarte cu celule sănătoase.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru evitarea instalării diabetului. Ce ...

Ajută în tratarea problemelor digestive

Gutuile sunt eficiente împotriva constipației, a diareei și infecțiilor intestinale. De asemenea, sunt un tratament natural pentru hemoroizi și protejează țesutul intestinelor.

Eficiente împotriva anemiei

Gutuile cresc în mod natural pofta de mâncare, fiind o soluție optimă pentru combaterea anemiei. Aceatsa poate fi consumată sub orice formă și este recomandată mai ales tinerilor și copiilor care suferă de anemie.

Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private