Beneficiile nebănuite ale extractului de leandru: poate trata cancerul, HIV sau hepatita C

Beneficiile nebănuite ale extractului de leandru: poate trata cancerul, HIV sau hepatita C
Beneficiile nebănuite ale extractului de leandru: poate trata cancerul, HIV sau hepatita C

În 1960, H. Zima Ozel, un medic turc a descoperit un remediu natural străvechi cu puteri de vindecare şi după ce a tratat cu succes mii de pacienţi de-a lungul ultimilor 40 de ani, dr. Ozel a brevetat medicamentul şi acesta a fost introdus într-un circuit de experimente.

Leandrul este neaşteptat de eficient în tratarea cancerului, HIV / SIDA,  hepatitei C, astmului, epilepsiei și paraliziei.

Extractul a avut și succes chiar şi la pacientii cu cancer clasificat drept „terminal” de medicina convenţională.

Deși este extrem de benefic în tratarea unei serii de boli grave, țineți minte că leandrul este foarte toxic dacă nu este folosit în mod corespunzător și ar trebui să fie utilizat cu multă prudență.

Istoric și beneficii
Prima referire a fost făcută în secolul al XV lea î.Hr.  când mesopotamienii au remarcat calitățile terapeutice remarcabile ale extractului de leandru.

Originar din Himalaya de Vest leandrul a fost folosit de vechii romani, greci și arabi pentru calităţile sale medicinale.

Două specii de plante se încadrează în clasificarea de leandru, Nerium oleander și Thevetia peruviana. Ambele conțin glicozide cardiace, care sunt extrem de toxice atunci când sunt consumate în forma lor crudă, însă atunci când sunt preparate în mod corect pot fi extrem de utile în tratamentul bolilor .
Dr. Edward R.Group III la ” riscurile pentru sănătate și beneficiile de leandru ” :

” … Nicio componentă chimică unică din extract nu poate fi declarată ca fiind singura sursă a beneficiilor pentru sănătate, activitatea puternică a plantei provine dintr-un complex de componente care sunt combinate.  Aceste componente stimulează sistemul imunitar oferind suport pentru o gamă largă de probleme de sanatate, ” explică dr. Edward R.Group în „Riscurile pentru sănătate şi beneficiile leandrului”
Dr. Group continuă: ”Guvernul din Africa de Sud este a aprobat utilizarea extractului de leandru ca tratament pentru HIV. De asemenea, multe universități și instituții din țară folosesc extractul în tratarea bolnavilor de cancer.”

În 2011 Federal Drug Administration ( FDA ) a încheiat prima fază de testarea a extractului de leandru și a constatat că este sigur pentru utilizare în tratamentul cancerului. Bolnavii de  cancer al vezicii urinare, colorectal, de sân, pancreas și de alte tipuri de cancer care au răspuns favorabil la extras şi au avut foarte puține reacții adverse.

Cum faza a doua de testare nu a apărut încă, nu este disponibil deocamdată pe piaţă un medicament pe bază de leandru. Există însă o reţetă a doctorului Ozel din care se poate prepara o supă de leandru, mai multe detalii găsiţi aici.
Dr. Group avertizează însă:

” Chiar dacă leandrul are proprietăți de vindecare, la fel ca multe remedii din plante puternice, această plantă poate fi, de asemenea mortală atunci când este preparată incorect.

Această plantă nu ar trebui să fie consumată crudă deoarece este toxică. O singură frunză are suficientă otravă în ea pentru a ucide un copil sau un animal de companie …. au fost multe cazuri de intoxicații și deces ca urmare a consumului de leandru sau a ceaiului din frunze de leandru”.

 

1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox